23948sdkhjf

C.F. Møller bag 86 boliger ved kajkanten

Casa udvikler projektet, der opføres i Københavns Nordhavn.
C.F. Møller har vundet en arkitektkonkurrence om 86 nye familieboliger, som skal tænkes sammen med de gamle pakhuse på Sundmolen i Indre Nordhavn mellem Århusgadekvarteret og Levantkaj.

- I det her tidligere industriområde får vi fantastiske muligheder for at udvikle byen helt ned til kajkanten, og samlet set har udviklingen af Nordhavnen alle forudsætninger for at sætte nye standarder for byudviklingen i København, siger Lone Wiggers, partner i C.F. Møller.

Det er Casa, der udvikler og opfører projektet, som skal DGNB Guld-certificeres. De nye boliger bliver del af et blandet bykvarter, hvor eksisterende pakhuse bevares og integreres, og hvor byrum langs vandet skal skabe et nyt, unikt sted i København.

Projektet på Sundmolen skabes i et område med færre biler i bybilledet. Grønne haver, tætte byrum og udsigt til havnen er elementer, som skal bidrage til at skabe et attraktivt område for både beboere og besøgende. Samtidig skal en særegen arkitektonisk karakter være med til at skabe en rolig og intim atmosfære, som understøtter oplevelsen af en levende by på vandet.

Bebyggelsen tager udgangspunkt i den typiske københavnske karré, og højderne på bygningerne tilpasses omkringliggende grønne rum og udsigten mod havnen. Der etableres passager i fuld bygningshøjde, som medvirker til at trække lys ind i både gårdrum og boliger. Boligprojektet får et vertikalt udtryk, som står i kontrast til Sundmolens fire bevarede pakhuse, der kendetegnes ved et markant horisontalt udtryk.

Boligerne på byggefeltet bliver mellem 60 m² og 140 m². C.F. Møller har vundet konkurrencen om at designe de nye boliger foran Schmidt Hammer Lassen Architects og Vilhelm Lauritzen Arkitekter.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.127