23948sdkhjf

Oplevelsescenter scorer 100 millioner

Visionen om et vestjysk oplevelsescenter i internationalt format er nu tæt på at blive til virkelighed.
En mere end et år lang dialog med A.P. Møller Fonden gav i sidste uge resultat, da borgmester i Ringkøbing-Skjern Kommune, Iver Enevoldsen, under et møde i fonden fik overrakt en bevilling på ikke mindre end 100 millioner kroner.

- Det er en kæmpe tillidserklæring og skulderklap fra A.P. Møller Fondens bestyrelse, som jeg har svært ved helt at finde ord for, siger borgmesteren.

- Nu er jeg ikke længere i tvivl om, at vi inden længe kommer helt i mål og snart kan tage første spadestik. Det betyder, at vi kan se frem til om få år at indvie en attraktion af høj international kvalitet, som vil styrke lokalsamfund, erhvervsliv og turisme – ikke kun i Ringkøbing-Skjern, men i hele Midt- og Vestjylland, fortsætter han.

Mangler 75 millioner
Projektet har et samlet anlægsbudget på 275 millioner kroner, og med donationen fra A.P. Møller Fonden er projektets økonomi nu 75 millioner kroner fra at kunne føres ud i livet.

- Kvalitetsstemplet fra A.P. Møller Fonden har dog markant forbedret vores udsigter til, at den resterende finansiering vil være opnået i tide til, at arbejdet kan sættes i værk, og NaturKraft kan byde de første af sine mere end 200.000 årlige gæster velkommen i foråret 2020, siger Peter Sand, der er direktør for organisationen bag projektet.

NaturKraft-parken på 50 hektar skal ligge både natur- og bynært lige uden for Ringkøbing og og vil bestå af en stor ringvold på cirka 30.000 kvadratmeter med en integreret hovedbygning på cirka 5.500 kvadratmeter.

Hele anlægget skal med udgangspunkt i de lokale naturkræfter skabe forståelse og indsigt i naturens kræfter og menneskets samspil med naturen, både historisk og aktuelt, samt bevidsthed om, hvordan vi hver for sig og sammen kan bidrage til en bedre balance mellem naturens ressourcer og menneskers behov.

Målgruppen for oplevelsescentret er turister og lokale, der vil blive tilbudt både indendørs og udendørs videnbaserede, actionprægede og sanselige oplevelser. Som en seriøs, videnbaseret attraktion vil NaturKraft også opbygge en skoletjeneste, der kan bruges til at understøtte læringsmål over en bred front fra indskoling til og med gymnasiet.

- Områdets mange gæster besøger i høj grad Vestjylland på grund af den uspolerede kystnatur og det storladne Vesterhav. Men undersøgelser viser, at gæsterne i stigende grad efterspørger adgang til formidlende og læringsgivende attraktioner med udgangspunkt i den kraftfulde natur. Og det er også i denne sammenhæng, at udviklingen og etableringen af NaturKraft skal ses, forklarer Peter Sand.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094