23948sdkhjf

Brøndum-direktør: Generationsskifte gav nedsmeltning

”Jysk byggekonge lider milliontab til fiaskoer øst for Storebælt”.

Overskriften var kontant, da Asger Brøndum i oktober sidste år kunne se Brøndum-koncernens 2014/15-regnskab beskrevet i dagbladet Børsen. Ni måneder senere kan direktøren så omsider tillade sig at se fremad, idet Brøndum-koncernen nu er ved at komme ud på den anden side af en stor håndfuld hårde år.

- Vi har været igennem en ganske stor udskiftning af organisationen i Østdanmark i form af et generationsskifte, som reelt startede for 5-6 år siden. Det har ført til en slags nedsmeltning i nogle afdelinger, hvor vi har været nødt til at starte forfra, siger Asger Brøndum til Building Supply.

Meget går godt, lidt går galt
Genopbygningen af Brøndum er nu nået så langt, at Asger Brøndum godt tør love et samlet overskud i koncernen, som ellers i 2014/15 måtte notere sig det første underskud i otte år.

- Regnskabet kommer til at vise, at vi samlet laver et beskedent overskud på driften. Men regnskabet indeholder store udsving, og vi er ikke ovre problemerne i Østdanmark endnu. Nogle afdelinger giver underskud på grund af manglende omsætning og andre på grund af projekter, der går galt. Så overordnet set er der rigtigt meget, som går godt, men der er altså også nogle ting, som går galt, siger direktøren, som lukkede bøgerne med udgangen af april i år og derfor ikke kan sætte eksakte tal på regnskabet endnu.

Østafdeling med overskud næste år
Asger Brøndum blev i efteråret citeret for, at en lukning af selskabets østlige aktiviteter var aktuel. Det afviste han dog få dage senere over for Building Supply, og i dag glæder han sig over, at der fortsat drives virksomhed fra kontoret i Hvidovre.

Forventningen er nemlig, at også den østlige afdeling bidrager positivt til bundlinjen i 2016/17.

- Vi har valgt at satse på at reparere i stedet for bare at lukke det, og jeg er sikker på, det er det rigtige at gøre. Vi er meget langt med at have de nye og dygtige folk på plads, så jeg er stadig overbevist om, at vi laver et lille plus i Østdanmark i indeværende år.

Læs meget mere om Brøndum og de øvrige store teknikentreprenører, når Licitationen – Byggeriets Dagblad sætter fokus på branchen med en stor brancheanalyse mandag.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109