23948sdkhjf

Struer får en stormflodstrappe

M.J. Eriksson, Schønherr og Viggo Madsen har vundet opgaven.
Allerede til efteråret går M. J. Eriksson i gang med det anlægsprojekt, der skal styrke forbindelsen mellem by og havn i Struer.

Vinderprojektet, som er udarbejdet af landskabsarkitekterne Schønherr og rådgivende ingeniører fra Viggo Madsen, vil omdanne området mellem by og havn til et attraktivt og smukt byrum, som inviterer borgere og besøgende ned til vandet og indbyder til ophold og aktivitet.

Struers placering gør byen udsat for stormflod fra Limfjorden og ved kraftig regn samles vandet bag brobuerne. Derfor er en væsentlig del af projektet at klimasikre havneområdet og byen mod oversvømmelse.

- Det helt særlige ved Struer er nærheden til vandet. Det valgte projekt gør den nærhed til en kæmpe styrke for Struer som by og binder på nytænkende vis byen og havnen sammen. Jeg glæder mig til at se projektet realiseret og tage fat på de muligheder, det giver os, siger borgmester Mads Jakobsen.

Konkret indrettes byrummene med åbne pladser, små oaser, mindre butikker og cafeer samt aktiviteter inde under brobuerne. Desuden skaber et stort kurvet trædæk forbindelsen helt ned til vandet.

Stormflodssikringen står som en elegant ’bølge’ gennem området og skaber rammen for de nye byrum. Den ydre ramme gør, at brobuerne træder uforstyrret frem og får karakter af aktive byrumsmøbler i området – i stedet for, som i dag, at være en fysisk barriere mellem byen og vandet.

Hele projektet, der har et budget på 24 millioner kroner, forventes at stå færdigt i slutningen af 2017.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109