23948sdkhjf

Coop investerer 300 millioner i sine bygninger

Coop har sat sig et mål om at reducere sit samlede energiforbrug med 20 procent i 2020 i forhold til 2014.

For at realisere besparelsen investerer Coop op mod 175 millioner kroner over de kommende tre år. Beløbet kan over en fem-årig periode vokse til 300 millioner kroner.

- Coop følger udviklingen for PSO-afgiften nøje og hilser en udfasning velkommen. Det er dog samtidig vigtigt at pointere, at det ikke ændrer på den grønne omstilling i Coop, som er central i vores værdigrundlag, siger koncerndirektør Per Toelstang.

Investeringerne omfatter blandt andet at al traditionel belysning udskiftes til LED, at den energistyringsløsning med omkring 8.700 energimålere får et markant løft, at det i langt større grad bliver muligt at fjernstyre de energiforbrugende enheder i butikkerne, og at der indføres energiledelse efter den internationale standard ISO 50001.

- Med denne plan mener jeg, at vi bringer vi os op i den absolutte superliga inden for energiområdet, siger Per Toelstang.

Den samlede investering på omkring 300 millioner kroner omfatter de cirka 800 Coop-ejede butikker og lagre. Samtidig håber Coop at inspirere, rådgive og understøtte tilsvarende investeringer i de 400 butikker, der ejes af selvstændige brugsforeninger. Det vil om muligt øge den samlede investering med yderligere 150 millioner kroner.

Når projektet er gennemført, er forventningen, at Coops energiomkostninger vil være reduceret med op mod 55 millioner kroner årligt. Den præcise besparelse afhænger af en række faktorer, herunder blandt andet PSO-afgiftens fremtid.
Læs mere om: coop
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109