23948sdkhjf

Plan for 675 boliger i Sorgenfri

Tidligere plantedirektorat skal vækkes til live og genopstå med boliger til studerende og seniorer.
Et grønt og spændende campus-byggeri med 675 nye studieboliger, phd-boliger og seniorboliger kan snart være på vej i Sorgenfri.

Lyngby-Taarbæk Kommune har givet grønt lys til at igangsætte arbejdet med en ny lokalplan for det gamle plantedirektorat på Skovbrynet 2-24 i Sorgenfri.

Det oplyser Freja Ejendomme, der ejer område, som udvikles i samarbejde med selskabet Triton Development North.

- Projektet bidrager til en stærk byudvikling i området, ligesom det understøtter vidensbystrategien. Området løftes markant med en ny lokalplan, og vi kan se frem til et flot og enestående projekt, som også løser vores akutte behov for studie- og seniorboliger, siger formanden for Byplanudvalget Simon Pihl Sørensen.

Helhedsplanen er tegnet af Lars Gitz Arkitekter og omfatter i alt 34.500 kvadratmeter nybyggeri, der er tænkt som en integreret del af det eksisterende område med en bygningsarkitektur i runde former. Byggeriets facader tænkes udført i facadeplader, træ og glas, mens der på taget anlægges en græsdækket gangsti og løbebane.

- Projektet er et unika, som er udviklet på den forudsætning at Lyngby og Sorgenfris grønne karakter bliver fuldstændig integreret i bebyggelsen, så arkitekturen og de åbne grønne arealer skaber en naturlig sammenhæng til omgivelserne. Byggeriet vil med sine nye beboere også skabe nye muligheder for både handlen og bylivet i Sorgenfri, siger Carsten Rasmussen, udviklingsdirektør i Freja Ejendomme.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095