23948sdkhjf

Fugmann brandsikrer DTU

Syv DTU-bygninger er netop afleveret, og resultatet er så godt, at Fugmann har vundet entreprisen på at installere brandalarmering i yderligere 13 bygninger.
Teknisk avancerede brandalarmeringsanlæg til bygninger med særlige forhold er et af Fugmanns specialer.

På DTU har virksomheden netop færdiggjort ABA-anlæg i syv eksisterende bygninger, der består af en blanding af laboratorier, forskningsfaciliteter, undervisnings- og kontorlokaler, som alle er i daglig drift.

- Det har været en helt særlig udfordring, og vi har arbejdet under helt specielle forhold. Når det lykkes så godt, skyldes det det meget tætte samarbejde med bygherre. Og projektleder, formand på pladsen og øvrige medarbejdere har virkelig leveret et sublimt stykke arbejde, siger teknisk direktør hos Fugmann, Klaus Therkildsen.

Projektet er gennemført i løbet af blot otte uger, og opgaven er løst så godt, at Fugmann nu skal installere ABA-anlæg i yderligere 13 af DTU’s bygninger.

- Der har været et rigtig godt samarbejde, og det er et dejligt klap på skulderen, at Fugmann også skal lave de næste bygninger. Både rådgiver, bygherre og vi er godt tilfredse, og jeg har virkelig haft dygtige folk til at udføre arbejdet. Det er en stor fordel i de næste bygninger, at vi kender kunden og processen så godt. Vi har specialiseret os i at arbejde i et hus i drift, og ved hvad det kræver. Det smitter af på samarbejdet og giver en god oplevelse hele vejen rundt, siger Allan Vandal Holm, der er projektleder og ABA-ansvarlig hos Fugmann.

Han fortæller endvidere, at det i projektet har været et krav, at de nye brandanlæg kan kobles sammen med det Building Management System, som DTU allerede bruger til at overvåge de tekniske installationer.

- Integration mellem BACnet og ABA-anlæg er ikke noget, man ser så ofte. Fordelen er, at systemet for alvor er fremtidssikret. Det kan integreres med snart sagt alle tænkelige funktionaliteter, og giver virkelig DTU god mulighed for både at optimere på energiforbruget og effektivisere driften af universitetets anlæg, fortæller Allan Vandal Holm.

Arbejdet med de næste 13 bygninger går i gang den 8. august, og den sidste bygning afleveres i slutningen af 2016.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093