23948sdkhjf

Se de fem prækvalificerede: Nyt plejehjem i Valby

Totalentreprisekontakten har en anslået værdi af 80 millioner kroner og dækker ud over bygningen et omkransende grønt anlæg
Ti ville være med, og fem fik lov.

Der er nu prækvalificeret fem aktører, som får mulighed for at byde på opførelsen af 56 ældreboliger med tilhørende servicefaciliteter på Vigerslev Allé i Valby.

Det oplyser Ea Nielsen, projektleder hos boligselskabet FSB, som er bygherre for Københavns Kommune.

De prækvalificerede

Anker Hansen & Co. A/S
Dansk Boligbyg A/S
Daurehøj Erhvervsbyg A/S
HHM A/S
STB Byg A/S
Nybyggeriet erstatter et eksisterende og utidssvarende plejehjem, som har været lukket i tre år og skal rives ned. Nedrivningen er ikke en del af den nu udbudte totalentreprise. Den vil blive udbudt selvstændigt senere, fortæller hun.

Flere boligtyper
Den nye bygning, som går under navnet ”Huset William”, opføres i fire etager. De 56 boliger forventes fordelt med 11 boliger og fællesrum i stueplan og 15 boliger på hver af de øvrige etager.

Boligerne er overvejende tænkt som traditionelle torumsboliger med opholdsrum og soveværelse. Derudover etableres to såkaldte bariatri-boliger, som henvender sig til svært overvægtige, samt to par-boliger, som er lidt større end de traditionelle enpersonsboliger på cirka 60 kvm.

- Der er en del fokus i byggeriet på, at alle beboere skal have adgang til terræn eller altan, og så er der også fokus på, at det skal bidrage positivt i området ved at være et pænt og velbygget byggeri, forklarer Ea Nielsen.

Servicearealerne inkluderer administration og køkken foruden eksempelvis fællesrum til træning, fortæller hun.

Bygningen omkranses af et større grønt anlæg, hvor der er lagt op til, at der skal være mulighed for, at de ældre kan komme ud og bruge sanserne. Der bliver desuden etableret et fællesareal med børnehaven ved siden af, så de ældre kan få glæde af børenes leg, fortæller Ea Nielsen.

Inde i bygningen etableres både en gårdhave og en taghave, og vinderen af totalentreprisekontrakten findes senere på året. Værdien er anslået til 80 mio. kroner.

- Vi regner med, at vi kontraherer 1. oktober, siger hun.

Det forventes, at det nye byggeri opføres i perioden fra medio 2017 til primo 2019.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094