23948sdkhjf

Ny ordning imponerer ikke Tekniq

Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet har præsenteret en ny støtteordning , der skal give fem udvalgte virksomheder mulighed for at installere varmepumper på abonnementsbasis hos boligejerne.

Idéen er som udgangspunkt fornuftig, men i praksis er der tale om en ordning, hvor statslige midler bruges til at skævvride markedet for grøn omstilling. Det mener underdirektør Simon O. Rasmussen fra Tekniq.

- Ifølge Energistyrelsens egen rapport, EA energianalyse, er støtteordningen hverken privatøkonomisk eller samfundsøkonomisk bedre end en løsning, hvor varmepumpen ejes af boligejeren. Dermed bidrager ordningen jo primært til at favorisere en forretningsmodel, som har vanskeligt ved at klare sig på kommercielle vilkår, siger han og uddyber:

- Statens midler til grøn omstilling skal ikke gå til at støtte bestemte teknologier eller særlige forretningsmodeller, men skal i stedet skabe fri og reel konkurrence mellem alle markedets aktører og teknologier. Kun på den måde får vi mest og bedst mulig grøn omstilling for pengene.

Ifølge ordningen er det et krav til de virksomheder, der skal kunne opnå støtte, at de både indkøber, ejer, installerer og driver varmepumperne.

- Med de krav favoriseres 5 virksomheder, som på bekostning af alle øvrige aktører i marken kan tilbyde en forretningsmodel, der sætter konkurrencen ud af kraft. Det er kort sagt en diskriminerende ordning, og det skal statslige midler ikke bruges til, siger Simon O. Rasmussen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.344