23948sdkhjf

Dansehallerne bliver i Carlsberg Byen

Mineralvandsfabrik skal bygges om, så dansen rykker ind i den fredede Kedelhallen
Selv om der i de kommende år bliver bygget og ændret på livet løs i Carlsberg Byen midt i København, så kommer det ikke til at gå ud over Dansehallerne.

De moderne dansere i den selvejende institution Dansehallerne får lov til at blive i Carlsberg Byen, hvor danserne har haft til huse i et midlertidigt lejemål i den nedlagte mineralvandsfabrik Tap E. Den skal omdannes til blandt andet boliger, kontorer og butikker, og derfor har Carlsberg Byen og Dansehallerne aftalt, at Dansehallerne kan blive i Carlsberg Byen med placering i den fredede bygning Kedelhallen.

- Carlsberg Byen er et utroligt spændende udviklingsprojekt med mange historiske rødder, hvilket Kedelhallen er et godt eksempel på. Dansehallernes indtog i bygningen er på fornem vis med til at binde områdets historie og tilknytning til kulturlivet sammen med det moderne bykvarter, siger bestyrelsesformanden for udviklingsselskabet Carlsberg Byen P/S, Henrik Heideby.

Opført i 1920'erne

Hos Dansehallerne er direktør og kunstnerisk leder Efva Lilja begejstret:

- Vi var blandt de første kulturinstitutioner, som flyttede ind i Carlsberg Byen, og vi føler os i høj grad som en del af bykvarterets dna. Derfor har vi også sammen med Carlsberg Byen gjort meget for at afsøge mulighederne for at finde en permanent placering. Det er skønt, at det er lykkedes, og det er endnu bedre, at det er den smukke og helt fantastiske bygning Kedelhallen, som danner rammen om vores fremtidige virke, siger hun.

Kedelhallen blev opført i årene 1925-1928 af arkitekt Carl Harild. Byggeriet blev anset som et af samtidens stærkeste eksempler på funktionel industriarkitektur. Bygningen er på cirka 4.500 kvadratmeter fordelt på to etager med indgang i stuen og en stor, højloftet buehal på anden etage.

Ud over Dansehallerne skal bygningen huse butikker, restaurant og café i stueetagen.

Carlsberg Byen

I løbet af de næste 8-10 år bliver den historiske bryggerigrund – centralt placeret mellem Vesterbro, Valby og Frederiksberg – forvandlet til et nyt kvarter i København, hvor moderne arkitektur spiller sammen med områdets mange smukke, bevaringsværdige og fredede bygninger.

25 byrum skaber rammen om et byliv, hvor der både er liv inde i bygningerne og mellem bygningerne, ligesom et miks af boliger, butikker, caféer, kontorer samt uddannelses- og kulturinstitutioner skal være med til at skabe "et mangfoldigt og levende bykvarter".

Den kollektive trafik til og fra området sikres gennem en ny og moderne S-togsstation, Carlsberg Station. Et fintmasket net af cykelstier vil tilbyde cyklister hurtige og sikre forbindelser, mens der også er tænkt på bilisterne med gode parkeringsforhold i underjordiske parkeringskældre.

Udviklingsselskabet Carlsberg Byen P/S ejes af Carlsberg, Realdania, PFA Pension, PenSam og Topdanmark





Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141