23948sdkhjf

Hvem vil bygge supermarked på Bispebjerg?

Byggeretten til en dagligvarebutik i p-hus er i udbud.
Så er det nu, du skal give et bud, hvis du er interesseret i at etablere et supermarked i stueetagen på parkeringshuset på Bispebjerg Hospital.

Byggeretten til arealet på cirka 1.000 kvadratmeter er i offentligt udbud frem til den 2. september, og forløber alt som planlagt, vil byggeriet gå i gang til næste forår.

- Lokalplanen for Bispebjerg Hospital åbner mulighed for at etablere en dagligvarebutik på området for i højere grad at integrere hospitalet med den omgivende by, siger projektleder Tine Hancock fra Nyt Hospital og Ny Psykiatri Bispebjerg.

Parkeringshuset blev indviet i november 2015, og det kommende supermarkedet etableres i den del af parkeringshuset, der vender ud mod Charlotte Muncks Vej. Byggeriet vil reducere parkeringshusets kapacitet med 40 pladser.

- Parkeringshusets kapacitet på 600 pladser er dimensioneret efter behovet, når det nye hospital og psykiatri står færdigt i 2024. Derfor vurderer vi, at vi godt kan undvære 40 pladser i en årrække, indtil de bliver genetableret tættere på indgangene til hospitalet og psykiatrien, siger entreprisechef Carsten Nyboe.

Der har allerede været en indledende dialog med de nærmeste naboer til parkeringshuset, og deres forbehold over for en kommende butik er arbejdet ind i udbudsmaterialet. Der er blandt andet krav om, at butikkens facader skal indgå på passende vis i parkeringshusets arkitektur, og de skal godkendes af hospitalets administration ved ombygninger eller videresalg.

- Vi vurderer, at det er minimalt, hvad man som nabo vil mærke til butikken. Der er masser af parkeringspladser i parkeringshuset, og der vil blive etableret cykelparkering i sammenhæng med butikken. Antallet af vareleverancer til butikken vil være begrænset i forhold til, hvad hospitalet ellers modtager af leverancer, siger Tine Hancock.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14