23948sdkhjf

Exhausto-direktør: ”Det er et perfekt match”

Steen Høier giver svaret på, hvorfor franske Aldes har købt danske Exhausto.
Exhausto har skiftet ejer for tredje gang på bare seks år, men administrerende direktør Steen Høier begræder ikke skilsmissen med Axcel og VKR-koncernen.

Der er nemlig gode forudsætninger for et langt og lykkeligt ægteskab mellem Exhausto og franske Aldes, som netop har sikret sig det fulde ejerskab af ventilationsvirksomheden med hovedkvarter i Langeskov på Fyn.

- Jeg vil driste mig til at sige, at det er et perfekt match. Vi supplerer hinanden rigtig godt, både produktmæssigt og markedsmæssigt, siger Steen Høier.

Ikke de store ændringer
Aldes er specialist i boligventilation, omsætter for mere end halvanden milliarder danske kroner på årsbasis og beskæftiger flere end 1.300 ansatte på verdensplan.

Ifølge Steen Høier er der primært to årsager til, at den franske virksomhed har ønsket at købe Exhausto. Dels kan investeringen åbne døren til de skandinaviske markeder, hvor Aldes ikke er repræsenteret i dag, og dels suppleres spidskompetencen inden for boligventilation med Exhaustos løsninger til projektmarkedet.

Hvordan synergierne mellem Aldes og Exhausto rent praktisk udnyttes, skal de kommende måneder give et svar på. Indtil videre er det ’business as usual’, og umiddelbart vil overtagelsen ikke medføre forandringer i den danske organisation.

- Der er ikke lagt op til de store ændringer. Aldes har ønsket at købe os, fordi vi besidder en unik kompetence, så vores måde at arbejde på forandrer sig ikke. Men det er klart, at vi hen ad vejen vil blive inspireret af hinandens måder at gøre tingene på, siger Steen Høier.

Volumen og markedsadgang
Exhausto har haft det svært de seneste år, og vi skal tilbage til 2012 for at finde det seneste positive årsregnskab. Den udvikling kan det nye ejerskab ændre på, mener Steen Høier:

- Der er ingen tvivl om, at Exhausto har kompetencerne og produkterne. Det, vi mangler, er volumen og markedsadgang, og begge dele får vi nu. Det er noget, som hverken Axcel eller VKR kunne byde ind med, så alt i alt er det her et opkøb, som jeg udelukkende ser positive elementer i. Jeg ser Exhausto som et meget stærkt brand, som vil blive endnu stærkere under Aldes' ejerskab, siger han.

Exhausto realiserede i 2015 et underskud på 16 millioner kroner ud af en omsætning på 469 millioner kroner. Virksomheden beskæftiger over 300 medarbejdere fordelt på produktionsenheder i Langeskov på Fyn og i Flå i Norge samt salgsselskaber i Danmark, Norge, Sverige og Tyskland.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125