23948sdkhjf

Hvem kan designe et byggeri på 48 timer?

International BIM-konkurrence gør stop i København til efteråret og søger deltagere.
Build Live har tidligere været afholdt i byer som Sydney, Paris, Qatar og London. Nu kommer konceptet til Danmark som en del af konferencen Nordic BIM Academy.

Konkurrencen begynder den 2. november på konferencens første aften, hvor de deltagende hold – der som minimum vil bestå af en arkitekt og en ingeniør – får tildelt byggegrund og programoplæg. Herefter kommer de til at arbejde dag og nat i løbet af de to døgn, som konkurrencen varer.

- Det er helt utroligt at se, hvad deltagerne kan nå i løbet af så kort tid. Arkitektonisk kommer de selvfølgelig ikke op på højeste niveau, men rent teknisk kan de sagtens stå med et projekt, som ved første øjekast ser ud til at have været et halvt år undervejs, fortæller Thomas Graabæk fra BIM Equity, der er en af arrangørerne bag Nordic BIM Academy.

Thomas Graabæk understreger, at Build Cph Live skal betragtes som en sjov event snarere end en benhård konkurrence.

- Det handler om at bringe folk sammen på tværs af faggrænser og lade dem vise deres kompetencer og samarbejdsevner i et uformelt forum. Mange bruger det som en aktivitet for unge ansatte og praktikanter, andre ser det som en anledning til at styrke samarbejdet med kollegaer i andre virksomheder, fortæller han.

Netop samarbejde er et helt centralt element for konkurrencen såvel som for konferencen. BIM Equity og Buildingsmart har som mission at udbrede kendskabet til det åbne filformat OpenBIM, som Buildingsmart har udviklet.

- Vi afholder konferencen for at gøre opmærksom på OpenBIM. Det er helt entydigt, at man opnår de bedste resultater ved at dele viden. Hvis vi vil have et bedre byggeri, skal vi blive bedre til at samarbejde. Det kan vi kun, hvis vi sikrer, at alle frit kan dele viden – uanset hvilken software de bruger, siger Thomas Graabæk.

Derfor bedømmes deltagerne i Build Cph Live heller ikke på baggrund af, hvem der skaber det mest imponerende projekt. Fokus er på samarbejde – mellem fagdiscipliner og softwareplatforme.

Thomas Graabæk forventer, at 5-6 hold vil deltage i konkurrencen. Heraf vil de to få stillet en arbejdsplads til rådighed på selve konferencen, men alle hold kan følges online – uanset hvor i verden de befinder sig.

- Vi opsætter en mobil udgave af vores OpenBIM Studio på Bella Sky, så de besøgende i Virtual Reality kan bevæge sig rundt i de forskellige projekter, mens konkurrencen skrider frem, fortæller Thomas Graabæk.

Nordic BIM Academy har programmet på plads

BIM-eksperter fra hele verden gæster København og Bella Sky, når BIM Equity, Buildingsmart og Nohr-Con afholder Nordic BIM Academy i dagene 2.-4. november.

Gennem oplæg og besøg på tegnestuer og byggepladser bliver deltagerne klogere på den åbne tilgang til BIM.

Oplægsholdere på konferencen er:
Gábor Bojár (BIM Pioner, Ungarn)
Victor Várkonyi (Nemetschek, Ungarn)
Tomohiko Yamanashi (Nikken Sekkei, Japan)
Colin Dibb (Webber, Australia)
Stig Bengtsson (Bau, Sverige)
Linn Areno (Link Arkitektur, Sverige)
Rob Jackson (Bond Bryant Digital, England)
Morten Bilde (Juul Frost Arkitekter, Danmark)
Daniel Maimann (Rambøll Pharma, Danmark)
Morten Alsdorf (NCC, Danmark)
Torben Klitgaard (Bloxhub, Danmark
Dávid Petri (Közti Architects & Engineers, Ungarn)
Peter Madsen Nordestgaard (Moe, Danmark)

Læs mere på nordicbimacademy.com

Se mere om messen Artiklen er en del af temaet Digitalt byggeri.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125