23948sdkhjf

Læs el- eller vvs-installation på deltid

To nye deltidsuddannelser ser dagens lys.
- Det er fantastisk glædeligt, at vi nu får to deltidstilbud på installatørområdet, hvor der er eksplosiv vækst og efterspørgsel på kompetencer – særligt inden for det tekniske område.

Det siger Jette Mølholm, programchef på KEA Teknik, i forbindelse med, at Københavns Erhvervsakademi fra efteråret 2016 udbyder to modulopbygget videregående uddannelser inden for henholdsvis el- og vvs-installation.

Uddannelserne retter sig mod profiler, der ønsker en opkvalificering sideløbende med deres fuldtidsarbejde. Begge akademiuddannelser kan gennemføres fleksibelt og i en kadence, som passer med den enkeltes muligheder.

Hos Tekniq er underdirektør Tina Voldby overbevist om, at tiltaget bliver en stor succes.

- Installationsbranchen har brug for medarbejdere med et højt kompetenceniveau, og ikke mindst mulighed for at tage den fulde autorisation på deltid. På den måde kan medarbejderen kombinere arbejde og uddannelse, og virksomhederne behøver derfor ikke sige farvel til deres dygtige medarbejdere i to år, mens de er på uddannelsesbænken, men kan tilbyde de nye deltidsuddannelser som led i fastholdelse og karriereudvikling af medarbejderne, siger hun.

Hos Dansk El-Forbund betegner formand Jørgen Juul Rasmussen de nye uddannelser som et vigtigt skridt i vejen mod det dobbelte uddannelsesløft.

- Det giver svendene mulighed for at læse videre, mens de bevarer tilknytningen til arbejdsmarkedet, og det vil give nogle dygtige håndværkere, siger han.

KEA udbyder de to uddannelser fra efteråret 2016. Der er tale om en modulopbygget videregående uddannelse, som typisk vil tage 3 år.

Læs mere på KEA’s hjemmeside
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.265