23948sdkhjf

Kristine Jensen vinder Maribo-projekt

Kulturhistoriske kvaliteter skal frem i lyset.
Når entreprenørerne i 2017 tager fat på området omkring Maribo Domkirke, Klosterruinen, Pilgrimshuset og Naturpark Maribosøerne, bliver det med Kristine Jensens Tegnestue som totalrådgiver.

Tegnestuen er netop udpeget som vinderen af en arkitektkonkurrence, der blev udskrevet i starten af året. Projektet er støttet gennem Realdanias yderområdekampagne Stedet Tæller.

- Jeg tændte straks på udfordringen med at få de mange natur- og kulturhistoriske værdier i klosterområdet til at komme til sin ret i et nutidigt perspektiv. Det har været en utrolig spændende opgave at lægge alle brikkerne sammen og få puslespillet til at gå op, siger Kristine Jensen, der har Gjøde & Povlsgaard Arkitekter som underrådgiver på projektet.

Området genskabes med ydmyghed
Dommerkomiteen begrunder valget af med, at Kristine Jensens forslag skiller sig ud som det bedste i forhold til dels at indfange områdets kulturhistoriske miljø, dels at skabe den sammenhæng og klarhed, som området kalder på.

- Kristine Jensens Tegnestue har mange spændende og velovervejede idéer til, hvordan vi kommer i mål med at genskabe området på en måde, der med ydmyghed over for stedets historiske betydning også tager hensyn til nutidens behov. I et samarbejde med områdets øvrige aktører danner vinderprojektet et solidt fundament for det videre arbejde, siger borgmester Henrik Høegh.

Projektchef Lars Autrup fra Realdania tilføjer:

- Med projektet åbnes der op, og naturen og kulturhistorien inddrages som en del af byrummet. Vi er overbeviste om, at Kristine Jensens Tegnestues projekt vil fremelske stedets kvaliteter og skabe sammenhæng mellem by, natur og kulturhistorie, og vi glæder os til at projektet går i gang,.

Nedbrudt beton erstattes af træ
Konkret vil vinderprojektet styrke sammenhængen i området ved hjælp af en belægningsakse, der skal knytte Kirkestræde og kulturmiljøet stærkere sammen og tydeliggøre adgangen fra byens torv. Også sammenhængen og overgangen mellem land og sø skal være tydeligere.

Projektet lægger derfor op til at udskifte de nedbrudte betonkanter langs søkanten med et enkelt trædæk, der samtidig sikrer, at man kan komme tørskoet igennem området året rundt.

Vinderprojektet skiller sig derudover ud ved forslaget om at formidle områdets kulturarv på stedet, hvor der tidligere var ishus. Formålet er at skabe en platform til fremvisning af tekst og tegninger, der præsenterer de besøgende for klosteret, byen, kirken og naturparken på en måde, der skaber interesse, overblik og indlevelse i det enestående kulturmiljø.

I sensommeren tager arkitekterne for alvor arbejdstøjet på, når projektet skal konkretiseres og tilpasses fredningshensynene, som klosterområdet er underlagt. Når projektet er tilpasset dommerkomitéens ændringsforslag og Slots- og Kulturstyrelsens anbefalinger, vil et mere detaljeret projekt blive offentliggjort.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141