23948sdkhjf

Gråkjær: Klar til at hjælpe landbruget igen

Gamle forretningsområder kan genoplives, hvis krisen i landbruget snart forvandles til et opsving.
Dansk landbrug kan måske snart skimte lyset efter adskillige år i krisens mørke. Det skriver erhvervsmediet finans.dk i dag med henvisning stigende pris hos både svine- og mælkeproducenter.

- Overordnet set er retningen nu rigtig for dansk landbrug. Det begynder at lysne for erhvervet, også selv om mælkeproducenterne stadig har en hård periode foran sig, siger Klaus Kaiser, der er erhvervsøkonomisk chef i landbrugets rådgivningscenter, Seges.

Helt så optimistisk ser man ikke på tingene hos entreprenørvirksomheden Gråkjær A/S, som i flere år har levet af at bygge for landbruget. Men så snart branchen får et opsving, står Holstebro-entreprenøren klar, bedyrer adm. direktør Jan Larsen over for Building Supply.

Læs også: Gråkjær fordobler bundlinjen

- Markedsforholdene inden for landbruget har stabiliseret sig, men det er stadig på et dårligt niveau. Det er kun nogle ganske få og store landbrug, der kommer til at bygge i fremtiden. Jeg ser ikke noget lys for enden af tunnelen de næste par år, men når landbruget kommer på fode igen, har vi alle kompetencerne klar.

Krisen er blæst af
Som en direkte konsekvens af den mangeårige krise i landbruget valgte Gråkjær for fire år siden at satse målrettet på landbaserede aquaculture anlæg, så forretningen i dag hviler på tre ben med bolig- og erhvervsbyg samt landbrug som de to andre.

Læs også: Gråkjær fordobler bundlinjen

Trods bulletinerne om optøning i landbruget, har Jan Larsen dog ikke fortrudt det strategiske fokusskifte.

- Krisen er blæst af, men den hersker fortsat i landbruget, hvor det aldrig før har stået så dårligt til, som det gør nu. Samtidig er det et politisk afhængigt område, og derfor er vi glade for, vi ikke længere er så afhængige af det i vores virksomhed, konstaterer han.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078