23948sdkhjf

BMS investerer overskud i internationale kæmpekraner

Krankoncernen dæmper fokus på byggebranchen og satser mere på energisektoren
BMS-koncernen, Danmarks største leverandør af kran- og lift-assistance, kom ud af 2015 med et resultat på bundlinien på 88,9 millioner kroner efter skat.

Et resultat, der ikke ligger langt fra rekordåret 2014’s 95,1 millioner kroner. Og et resultat, som administrerende direktør Jens Enggaard betegner som: ”solidt og mere end tilfredsstillende alt taget i betragtning”.

Det gode resultat er skabt på baggrund af en aktivitetsforøgelse målt på omsætning på cirka 20 procent mellem de to seneste regnskabsår til nu 1,248 milliard kroner, i en periode hvor man også har forøget arbejdsstyrken tilsvarende. Antallet af fuldtidsansatte er således øget fra 511 til 636 i kalenderåret 2015, hvoraf halvdelen af nyansættelserne er skabt og placeret i Danmark.

Som forklaring på resultatet peger Jens Enggaard blandt andet på nye opgaver i Storbritannien og Sydafrika og den store og voksende byggeaktivitet, som er oplevet i Danmark og Sverige i de seneste år.

BMS forfølger i det hele taget strategisk og investeringsmæssigt et langsigtet udenlandsk mål for ekspansion. Det kom i 2015 til udtryk i nye investeringer for 364 millioner krone i blandt andet de største kraner og lifte, der kan fås på det internationale marked, hvor BMS arbejder sig henimod at blive toneangivende spiller.

Og vel at mærke her ikke primært i byggebranchen, sådan som man er det i dag i Danmark og til dels Sverige, men som leverandør til de fremtidige opgaver, som blandt andet energisektoren internationalt planlægger og vurderes at ville få behov for tilstrækkelig løftekapacitet til at løse. Målet på lidt længere sigt er, at BMS i løbet af fem år vokser, så den internationale omsætning til den tid udgør 80 procent af den samlede koncernomsætning mod i dag 60 procent.

Konjunkturfølsomhed

- Vi er opmærksomme på, hvor konjunkturfølsom netop byggebranchen er, og BMS fokuserer derfor internationalt primært på energi- og telekommunikationsområderne, hvor vi forventer stabilt voksende aktivitet uanset konjunkturer. Blandt andet fordi der her skal gøres kæmpestore offentlige og private investeringer inden for vindmøller, kraftværker, offshore, mobilantenneopsætning, fjeldsikring og broinspektion, forklarer Jens Enggaard fra BMS-hovedsædet i Nørresundby.

Nyanskaffelserne skal understøtte udmøntningen af BMS’ vision og nyligt internationalt lancerede E-24-koncept, der garanterer maksimum 24 timers responstid overfor enhver kunde uanset hvor i Europa. Foreløbig gælder garantien Tyskland, England, Polen, Skandinavien og Benelux, men den vil med tiden gradvist blive udvidet med stadig flere lande.

I 2015 flyttede BMS sin største af otte afdelinger – den, der dækker hovedstaden - fra Rødovre til Avedøre Holme, hvor man fik dobbelt så meget plads til den stadig voksende flåde af køretøjer. På samme måde er man ved at oprette en niende afdeling på Lolland-Falster i forbindelse med det næste årtis største nationale anlægsopgave: Etableringen af Fehmer Bælt-forbindelsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157