23948sdkhjf

Tysk entreprenør opfører parkeringshus i Ørestad

Parkeringshuset får plads til 600 biler og åbner i slutningen af 2017
Den tyske entreprenørvirksomhed Max Bögl skal opføre et nyt parkeringshus i københavnerbydelen Ørestad Syd med plads til 600 biler.

Tyskerne vandt licitationen med det økonomisk mest fordelagtige bud og påbegynder byggeriet, der omfatter otte plan og en samlet højde på 21 meter, i efteråret med forventet aflevering og åbning i løbet af fjerde kvartal næste år.

Parkeringshuset skal ligge på hjørnet af Ørestads Boulevard og Ejnar Billes Allé, og bygherren, udviklingsselskabet By & Havn, opfører huset for at skabe gode parkeringsforhold til de mange nye beboere, som flytter ind i det nærliggende Arenakvarter samt de mange boligbyggerier, der skyder op langs boulevarden.

Ungt selskab i Danmark

Max Bögl er et forholdsvis nyt bekendtskab i Danmark, hvor virksomheden i slutningen af 2013 oprettede en dansk filial – men ikke et decideret selskab - i Fredericia.

Hidtil har Max Bögl udført en række byggerier som underentreprenør og arbejder blandt andet på sygehusbyggerierne i Skejby og Gødstrup i konsortium med Herning-entreprenøren JFP A/S.

I et interview med Licitationen – Byggeriets Dagblad i starten af juli understregede Max Bögls danske direktør, Mathias Büttner, at virksomheden har evnen til at håndtere de større byggeprojekter.

Ikke mindst qua sit tyske moderselskab, Max Bögl International, der er Tysklands største familieejede byggevirksomhed med godt 6.000 ansatte og en omsætning på 12 mia. kroner.

”Vi har et mål om selv at stå for flere byggeprojekter i totalentrepriser, og det er noget, vi sagtens kan håndtere, blandt andet fordi vi har både volumen og kompetencer, vi kan trække på via vort moderselskab”, sagde Mathias Büttner til Licitationen – Byggeriets Dagblad.

Af andre kommende opgaver venter arbejdet med Femern-forbindelsen, hvor Max Bögl er en del af det vindende konsortium med blandt andet Danmarks største entreprenørvirksomhed Per Aarsleff A/S.

Parkeringshuset
Facaden på P-hus Ejler Bille er tegnet af Jaja Architects, som også står bag P-hus Lüders i Nordhavn.

Materialerne er cortenstål og teglsten i vekslende skala og mønstre. Der indgår i projektet grøn beplantning af p-huset, som med tiden vil blive delvist beklædt af grønne slyngplanter.

Det bliver dermed det femte parkeringshus, By & Havn opfører i Ørestad. Flere p-huse vil blive opført i Ørestad Syd efterhånden som byudviklingen i området skrider frem. I og omkring Arenakvarteret alene forventer By & Havn at opføre fem parkeringshuse
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156