23948sdkhjf

MT Højgaard var sin egen værste fjende

Rod i entreprenørvirksomhedens IT-systemer udgjorde større trussel end hackere - nu er oprydning sat i gang
Da MT Højgaard fik lavet en risikoanalyse af virksomheden, blev det lidt af en øjenåbner for entreprenørkoncernen. Det viste sig nemlig, at virksomheden med sine flere hundrede større eller mindre it-systemer var sin egen værste fjende.

Det skriver Børsen.

IT-direktør Kerny Ustrup kom til i 2012 og lavede en strategi, der skulle rydde op i nogle af de mange systemer, så man bedre kunne understørre forretningen. I en koncern med fem datterselskaber og hele fire forskellige økonomisystemer var der rigeligt med udfordringer at tage fat i

Ansatsen til den store øjenåbner kom dog først i februar 2015, da han for koncernledelsen skulle holde et foredrag om it-trusler, som dengang fyldte meget i medierne. Her blev der nemlig kort inden mødet begået et hackerangreb mod koncernen, som gjorde det klart, at en risikoanalyse var på høje tid.

- Og her kunne vi så se, at ja – der er et øget trusselsbillede ude i samfundet. Men faktisk var truslerne mod vores forretning større indefra. Det er det, jeg kalder for teknisk gæld, siger it-direktøren til Børsen.

Det handlede det om at fjerne barrierer for virksomhedens vækst. Og det kan man blandt andet, hvis alle selskaber får ens it-systemer og arbejdsgange.

I foråret godkendte bestyrelsen det omfattende projekt, der ifølge Ustrup koster et trecifret millionbeløb over to til fire år og er opdelt i mindre etaper. Til sammen vil projektet skabe klarhed over, hvor virksomheden regner rigtigt og tjener penge.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141