23948sdkhjf

Salget af byggematerialer er fortsat højt

Eksporten og salget af byggematerialer herhjemme faldt en smule fra marts til maj.
Men omsætningen er stadig høj, og virksomhederne i DI’s virksomhedspanel tror på fremgang i både omsætning, indtjening og beskæftigelse.

Ser man på udviklingen det seneste år, ligger byggematerialeproducenternes omsætning da også samlet 3,1 procent højere end i samme periode sidste år, mens eksporten er 1,8 procent højere end i samme periode sidste år.

- Det går godt for tiden. Både eksporten og salget herhjemme er i fremgang, selv om det er gået lidt tilbage i foråret. Det er dog ikke bekymrende, da der eksempelvis var meget uro op til EU-afstemningen i Storbritannien. Det vil smitte en smule af på byggeaktiviteten, siger branchedirektør Elly Kjems Hove, DI Byg.

Mindre tilbagegang i salget fra metalindustrien
Den stillestående udvikling skyldes først og fremmest en mindre tilbagegang i salget fra metalindustrien og producenterne af maling og sæbe. De to områder udgør til sammen mere end 30 procent af byggematerialeproducenternes samlede omsætning. I de øvrige kategorier har der stort set været tale om fremgang.

- Det er positivt, at der ikke er tale om en generel tilbagegang, at den er afgrænset til enkelte sektorer, og at der er fremgang for langt de fleste. Det giver mig en formodning om, at der er tale om en midlertidig tilbagegang. Det er samtidig vigtigt at notere sig, at salget stadig er på et meget højt niveau. Derfor venter DI Byg, at markedet retter sig igen, siger branchedirektør Elly Kjems Hove, DI Byg.

Læs hele rapporten fra DI.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094