23948sdkhjf

Manglen på arbejdskraft stiger

Specielt i Midtjylland snerper det til.
En særkørsel, som Dansk Byggeri har bestilt af Danmarks Statistik, viser, at produktionen hos hele 16,7 procent af de danske byggevirksomheder i andet kvartal var begrænset af manglen på kvalificeret arbejdskraft. Det skriver Børsen.

Værst ser det ud i Midtjylland, hvor hele 21,3 procent af virksomhederne mener, at manglende arbejdskraft lægger en dæmper på væksten. I Nordjylland er tallet 21 procent, i Hovedstaden 18 procent, på Sjælland 17,7 procent og i Syddanmark 8,7 procent.

- Udfordringen med at finde kvalificeret arbejdskraft er rykket øverst op på dagsordenen i mange byggevirksomheder, særligt i det midtjyske. Det vil betyde, at nogle virksomheder må sige nej til ordrer, fordi de ikke har kapaciteten, og det er ærgerligt, at man går glip af produktion og vækst, fordi man i nogle dele af landet har problemer med at skaffe de rigtige medarbejdere, siger Bo Sandberg, cheføkonom hos Dansk Byggeri, til Børsen.

Region Midtjylland er samtidig den region, der har gang i mest offentligt byggeri, men Bo Sandberg mener ikke, at det er en løsning at slå bremserne i her. I stedet skal man sørge for at uddanne flere håndværkere og holde på den arbejdskraft, der allerede er.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.703