23948sdkhjf

Trappemanden sælger sit livsværk på toppen

Som 62-årig vil Peter Ravn udforske, om der findes andet i livet.
For et kvart århundrede siden startede Peter Ravn trappefabrikken Wood Step på et øde landsted ved Randers Fjord. Han var sidst i 30’erne og gad ikke længere vente på sin far, som holdt fast i det tømrerfirma, han voksede på med.

Så irriterende længe vil han ikke lade sin egen søn vente. Så nu vælger han som 62-årig at fratræde som direktør for sit livsværk.

Et tandem bestående af sønnen Jacob Ravn og Michael Frandsen skal 1. september overtage direktionen. Jacob Ravn forfremmes fra salgschef til salgsdirektør og får øget sit ansvar. Michael Frandsen, som er mangeårig nøglemedarbejder, får formelt titlen af adm. direktør.

- Men i princippet er det to direktører, som skal køre parløb, og på længere sigt er det meningen, at de også skal overtage aktiekapitalen, siger Peter Ravn om generationsskiftet.

Det sker på et tidspunkt, hvor det går bedre end nogensinde. Med et nettoresultat på godt 3 millioner har den østjyske trappefabrik slået indtjeningsrekord.

- Jeg har lånt dem de penge, som de bruger til at købe mig ud, og de overtager en solid virksomhed med fantastiske resultater, så lånet også kan tilbagebetales, fortæller han.

Tidens tendenser er på trappefabrikkens side, fornemmer han. Byplanlæggerne taler om fortætning, og det er tit lig med højder. Især omkring København, hvor grundpriserne er høje, bygges i stor stil rækkehuse i halvanden, to eller tre etager.

Det giver travlhed for en trappefabrik, og travlhed giver det også, når to direkte konkurrenter går konkurs, som det skete i de senere år.

Peter Ravn fortsætter i virksomheden som bestyrelsesformand, så ”jeg kan holde dem lidt i ørerne”, griner han.

- Og så får jeg nogle seniorkonsulentopgaver, så jeg kan være med på sidelinjen. Indtil de ikke gider mig længere, siger han og griner videre.

Peter Ravn har planlagt sit stop i et par år og vil ifølge ham selv gerne udforske, om der er andet i livet end trapper.

- Og så skal man ikke vente for længe. Jeg har en drøm om at få mere frihed. Hvor jeg ikke er på arbejde både aftener og weekender og i 80 timer om ugen. Det er bare rettidig omhu, for jeg føler mig hverken udbrændt eller gammel. Men det er der måske andre, der synes, siger han atter skælmsk.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093