23948sdkhjf

De store typehusproducenter slår alle rekorder

Men i horisonten lurer en trussel mod den fortsatte vækst.
Landets største typehusproducenter tjener penge som aldrig før. Det viser den brancheanalyse, som Licitationen - Byggeriets Dagblad har foretaget af Huscompagniet, Lind & Risør samt Eurodan-huse, som tilsammen sidder på størstedelen af markedet målt på omsætning.

Netop omsætningen stiger i disse år hos de store typehusproducenter, som dog står foran en stor udfordring, hvis væksten skal fortsætte:

- Der er for få byggegrunde til salg. I kriseårene har kommunerne ikke udlagt jord og byggemodnet. De grunde, der var, er ved at være solgt. Nu skal kommunerne tænke på udvikling og vækst og udbyde nogle nye byggegrunde, siger direktør Thomas Dahl fra Eurodan-huse.

Holdningen deles af salgschef Morten Boye Bertelsen fra Lind & Risør, som gætter på, at den pressede økonomi får kommunerne til at holde sig fra at udstykke og byggemodne jordområder i stor stil. Også hos HusCompagniet peger topchef Steffen Baungaard på, at langsommelig sagsbehandling hos kommunerne virker som en hæmsko for typehusproducenternes vækst.

Artiklen er en del af temaet Brancheanalyse.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11