23948sdkhjf

Mistanke om giftig asfalt på ny asfaltfabrik

Indehaver afviser alle beskyldninger.
Brancheorganisationen Asfaltindustrien mistænker Københavns spritnye asfaltfabrik, SuperAsfalt på Amager, for at sælge ulovlig og miljøgiftig asfalt. Sagen er anmeldt til Trafik- og Byggestyrelsen.

Det skriver Licitationen-Byggeriets Dagblad .

Anmeldelsen drejer sig ifølge Asfaltindustrien om en ny type asfalt, BituAsfalt fra den nye fabrik. BituAsfalt udnytter bindemidlet bitumen fra tagpapproduktion. Det sker på genbrugsfabrikker ejet af direktør Karsten Rasmussen, som også ejer SuperAsfalt.

”Den organiserede del af branchen har afprøvet det og forladt det igen, fordi det bitumen som er i tagpap er en anden type end det, som er i normal asfalt. Det er såkaldt oxideret bitumen, som af WHO er klassificeret som sandsynligvis kræftfremkaldende”, siger administrerende direktør i Asfaltindustrien Anders Hundahl.

Direktør Karsten Rasmussen afviser, at BituAsfalt er miljøskadelig

”Arbejdsmiljømæssigt, miljømæssigt og samfundsmæssigt er der ingen problemer, selvfølgelig ikke. Jeg har intet ønske om at starte hverken en tagpap-genbrugsfabrik eller asfaltfabrik, der ikke er i orden, siger Karsten Rasmussen.

Han oplyser, at eksempelvis flere kommuner i Finland og kunder i Tyskland anvender de nye asfaltprodukter med indhold af genbrugstagpap.

Hos Trafik- og Byggestyrelsen ønsker man ikke at udtale sig om den konkrete sag, men bekræfter overfor Licitationen-Byggeriets Dagblad at have modtaget Asfaltindustriens anmeldelse.

Læs hele historien som +Plus-artikel hos Licitationen - Byggeriets Dagblad:

Tagpapkonge meldt til Byggestyrelsen for salg af ulovlig genbrugsasfalt

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094