23948sdkhjf

DS Flexhal bygger for milliardkoncern

En af årets største ordrer er i hus.
DS Flexhal har landet en af årets største ordrer hos Jysk, der udvider sit distributionscenter i Uldum ved Horsens.

Første spadestik tages i morgen, fredag, og DS Flexhal skal herefter i gang med at opføre en 21.100 kvadratmeter stor terminalbygning i totalentreprise.

Hobro-virksomheden skal desuden etablere en tilkørselsplads på 15.000 kvadratmeter og udføre anlægsarbejde og fundament for et nyt højlager på 14.200 kvadratmeter.

SSI Schäfer skal bygge og indrette højlageret, mens DS Flexhal, foruden fundamentet, også skal udføre VVS- og el-arbejdet i bygningen, der bliver 43 meter høj.

- Det er en ordre, der passer rigtig godt ind i vores produktionsflow, og vi glæder os til samarbejdet med Jysk, som vi ikke tidligere har bygget for. Der er en god synergi i, at vi skal udføre det omfattende anlægsarbejde for både terminalen og højlageret. Det gør det væsentligt lettere at koordinere byggeriet, siger salgsdirektør Kai Rørbæk.

Så snart kontrakten var skrevet under, begyndte DS Flexhal at projektere byggeriet, og produktionen af elementer er således i fuld gang. Ifølge Kai Rørbæk har den tætte kontakt mellem virksomhederne i DS Gruppen været afgørende for, at ordren er kommet i hus.

En udfordring ved byggeriet er, at grunden er dækket af et 4-5 meter tykt lag af overskudsjord fra byggeriet af de tre eksisterende højlagre. Det kan man ikke umiddelbart bygge på.

- Derfor skal vi fjerne jorden og etablere en sandpude under terminalbygningen, mens vi vælger at pælefundere under højlageret, fortæller Kai Rørbæk.

Udvidelse i Uldum forventes afsluttet i oktober 2017. Foreløbigt har Jysk kun tilladelse til det indledende gravearbejde, men logistik-ansvarlig Allan Kjærgaard forventer, at de endelige byggetilladelser kommer på plads i løbet af efteråret.

- Vi har haft en rigtig god dialog med såvel Hedensted Kommune som med beredskabsmyndighederne. Derfor forventer jeg også, at de sidste tilladelser snart er på plads. Som en konsekvens har vi indbetalt den aftalte kompensation til de naboer, der bliver berørt af projektet, på bankkonto, så pengene bliver frigivet, så snart byggetilladelsen er endeligt på plads, siger han.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078