23948sdkhjf

Nyt OUH: Budgetoverskridelsen er nu 900 millioner

Tidsplan:

• 21. juni 2016:
Totalrådgiver Medic OUH I/S afleverer sit projektforslag

• 5. august 2016:
Totalrådgiver afleverer det foreløbige resultat af en intern gennemgang af anlægsøkonomien i projektforslaget

• 22. juni - 21. august 2016:
Region Syddanmark og bygherrerådgiver gransker projektforslaget

• 22. august 2016:
Resultat af regionens granskning afleveres til totalrådgiver

• 15. september 2016:
Totalrådgiver afleverer et revideret projektforslag på baggrund af granskningen

• 24. oktober 2016:
Regionsrådet behandler projektforslaget for Nyt OUH.
Politikerne i Region Syddanmark fik sig noget af en overraskelse, da konsortiet Medic OUH, der er totalrådgiver på Odenses nye supersygehus, afleverede et projektforslag med en budgetoverskridelse på intet mindre end 1,3 milliarder kroner.

Efterfølgende er økonomien blevet gennemgået, og torsdag afleverede totalrådgiveren sin genberegning. Budgetoverskridelsen er reduceret, men fortsat markant, og lyder nu på 900 millioner kroner.

Medic OUH har meddelt Region Syddanmark, at man fortsætter genberegningen frem til midten af september.

Indtil da vil formand Karsten Uno Petersen (S) fra regionens innovationsudvalg ikke forholde sig til eventuelle besparelser:

- Der har floreret mange tal og rigtig mange store tal. På baggrund af erfaringer fra andre store sygehusprojekter tror vi dog ikke, at en eventuel overskridelse vil være i nærheden af de senest udmeldte 900 millioner kroner. Det giver derfor ikke mening at diskutere eventuelle besparelser, før vi har et ordentligt udgangspunkt, siger han.

Region Syddanmark skal den 22. august aflevere sine kommentarer til Medic OUH’s projektforslag. Totalrådgiveren har herefter mulighed for at tilrette projektet frem til endelig aflevering den 15. september.

Region Syddanmark har tidligere meldt ud, at budgettet for Nyt OUH påt 6,3 milliarder kroner er et fast beløb, og at regionen ikke har mulighed for at supplere med yderligere midler.

Medic OUH består af KHR Arkitekter A/S, White Arkitekter A/S, White Arkitekter AB, Dall & Lindhardtsen A/S, WSP Sverige AB, EKJ Rådgivende Ingeniører A/S og Oluf Jørgensen Rådgivende Ingeniører A/S.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11