23948sdkhjf

Fra transformerstation til femstjernet hotel

Rødovre-ingeniør kommer på en spændende, udfordrende og yderst prestigefyldt opgave i det indre København.
AB Clausen A/S er blevet udvalgt til at varetage projekteringen af alle bærende konstruktioner i ombygningen af Bremerholms gamle transformerstation til nyt femstjernet, prestigefyldt luksushotel i København.

Allerede sidste år købte ejeren af Kähler Design, arkitekten Frantz Longhi Kähler, via sit ejendomsselskab Dansk Ejendoms Management den kendte gamle City-bygning af DONG, der forlod bygningen i 2013.

I juli præsenterede hotelkæden Brøchner Hotels storstilede planer om at forvandle den udtjente rå betonbygning – efter en forestående, gennemgribende ombygning af Frantz Longhis ejendomsselskab – til nyt femstjernet luksushotel med 31 værelser.

- Vi er kolossalt stolte over at være blevet foretrukket til denne uhyre spændende, udfordrende, men også yderst prestigefyldte opgave, som det er at forvandle den gamle robuste betonbygning til et nyt moderne københavnsk luksushotel, siger CEO hos AB Clausen, Ammar Al-Temimi.

Tungen skal holdes lige i munden
AB Clausen er udvalgt til at forestå projekteringen af alle nye bærende konstruktioner i den kommende hotelbygning – blandt andet konstruktionerne i tageetagen, hvor det gamle tagdæk skal rives ned og udskiftes til et nyt tidssvarende.

- Nederst skal kælderetagen, hvor de store transformatorer en gang stod, projekteres og bygges helt om, så kælder, stueetage og førstesal kan indrettes som restaurant og bar med mere, fortæller konstruktionsingeniør Thomas Torp, AB Clausen.

Den største udfordring i forbindelse med projekteringen af nye bærende konstruktioner ligger i at indkredse, hvor meget jern der ligger gemt på konkrete steder i de stensolide betonvægge.

- Man skal holde tungen gevaldigt lige i munden, når man skal beregne, hvor man nu bedst kan ´slå hul´ i disse superrobuste vægge og mure. Datidens ingeniører har virkelig kræset for opgaven, for bygningen fremstår faktisk som pladsstøbt i ét og samme kæmpestore stykke, siger Thomas Torp.

Ammar Al-Temimi forventer, at AB Clausen A/S kan afslutte sin del af projekterings-arbejdet i Bremerholm midt på efteråret. Ifølge Dansk Ejendoms Management og Brøchner Hotels´ plan skal Københavns ny City-hotel stå klar til at slå dørene op i 2018.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094