23948sdkhjf

Lund & Staun bygger bæredygtig børnehave

Første spadestik til børnehave, der går efter DGNB Platin.
Om et års tid får nogle af forældrene i det centrale Aalborg kortere til børnepasning.

Byggeriet af en ny børnehave i den tidligere forlystelsespark Karolinelund er nemlig nært forestående, og det markeres med første spadestik torsdag den 25. august.

Børnehaven er Aalborg Kommunes første byggeri, der certificeres efter DGNB-ordningen. Ambitionen er at opnå Platin, som er det højeste niveau på skalaen.

Udvendig bliver børnehaven et diskret lille bakkedrag med træfacader og beplantning på taget på det område, der hvor Tæppeland tidligere lår. Det sker for at fastholde Karolinelunds uformelle udtryk som bypark. Det grønne islæt er fastholdt for at give børnene, der jo bor i byen, adgang til oplevelser og bevægelse i naturen. Samtidig er der plads til en stor flot legeplads.

Også indvendigt er arkitektur og pædagogik smeltet sammen. Det giver fleksible rammer, så der plads til både små og store fællesskaber. Indretningen er både afsæt for spontan leg og mere planlagte læringsaktiviteter, hvor der for eksempel kan sættes fokus på miljø og bæredygtighed. Aalborg Kommunes Kunstfond indgår med støtte til ny kunst, der er skræddersyet til den nye børnehave.

Børnehaven forventes at stå færdig i september 2017 og får et areal på 867 kvadratmeter med plads til 90 børn i alderen 3-5 år.

Projektet udføres af Lund & Staun i totalentreprise sammen med arkitekterne Bjerg Arkitektur, ingeniørfirmaet Moe, landskabstegnestuen By+Land samt konsulentfirmaet Rum til Børn.
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109