23948sdkhjf

Staten bygger kontorhus i Næstved

Nybyggeri skal huse op mod 400 medarbejdere nær Næstved Station.
Udflytningen af Udlændingestyrelsen til Næstved er nu faldet på plads

På den såkaldte posthusgrund tæt ved Næstved Station skal der opføres et nybyggeri, der skal danne ramme om de op mod 400 af Udlændingestyrelsens medarbejdere, som forventes at få base i Næstved.

Bygningsstyrelsen vurderer, at der vil være en samlet tidshorisont på 36 måneder, før byggeriet vil stå klar til indflytning. Tidshorisonten omfatter, foruden selve byggeriet, ligeledes ændring af lokalplan, høringer, tilrettelæggelse mv.

Beslutningen om den endelige placering er taget på baggrund af en grundig gennemgang af en lang række ejendomme og placeringer i og omkring Næstved.

Det har ikke været muligt for Bygningsstyrelsen at finde egnede ledige ejendomme, der umiddelbart lever op til de krav og behov, som en offentlig virksomhed af Udlændingestyrelsens størrelse har.

Derfor er valget faldet på en ledig grund beliggende centralt i Næstved, hvor der kan opføres et nybyggeri. Med nybyggeri sikres det samtidig, at Udlændingestyrelsen får en mere sammenhængende, effektiv og moderne bygning, hvor Borgerservice kan få en særskilt indgang.

Også ud fra en økonomisk betragtning forventes et nybyggeri at være en mere omkostningseffektiv og mindre risikofyldt løsning end en stor ombygning af en eksisterende ejendom. Den såkaldte Posthusgrund er beliggende tæt ved Næstved Station, hvilket gør transport til og fra styrelsen let for både medarbejdere og borgere.

- Jeg synes, vi har fundet den helt rigtige placering i Næstved, og jeg er glad for, at vi nu for alvor kan komme i gang. Der har jo helt naturligt været mange spørgsmål til, hvornår Udlændingestyrelsen så rent faktisk flytter. Nu vil man kunne se byggeriet skride frem, og i sidste ende får vi en attraktiv og velfungerende bygning, som er skræddersyet til formålet, siger udlændinge-, integrations- og boligminister Inger Støjberg.

Posthusgrunden fungerer i dag som parkeringsplads, og som led i aftalen mellem Staten og Næstved Kommune, betaler Staten for, at der etableres et tilsvarende antal p-pladser et andet sted i midtbyen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.173