23948sdkhjf

Derfor vokser de rådgivende ingeniører i udlandet

FRI-direktør giver sit bud på, hvorfor branchen nu henter over halvdelen af sin omsætning uden for Danmark.
Næsten 60 procent af de rådgivende ingeniørers omsætning kom i 2015 fra eksport eller udenlandske datterselskaber.

Det viser en brancheundersøgelse foretaget af Foreningen af Rådgivende Ingeniører (FRI).

Siden 2009 er de rådgivende ingeniørvirksomheders internationale omsætning steget med 92 procent.

- En af årsagerne til den internationale succes er, at den enkelte virksomhed tænker internationalt. Her har de rådgivende ingeniørvirksomheder generelt knækket koden, siger FRI-direktør Henrik Garver.

Den høje grad af internationalisering gør branchen mere robust og mindre følsom over for de konjunktursvingninger, der kan forekomme i enkelte lande og inden for enkelte forretningsområder.

- Og det er vel at mærke den samlede branche, der har gavn af at så mange enkeltvirksomheder har en stærk international profil, pointerer FRI-direktøren.

Han fremhæver i forlængelse heraf, at de rådgivende ingeniørvirksomheders internationale succes ikke drives af byggeeksport, men derimod af opgaver inden for infrastruktur, energi og miljø.

- Erfaringerne, de rådgivende ingeniørvirksomhederne har fra hjemmemarkedet, er meget værdifulde i forhold til at konkurrere i udlandet. På samme måde er de udenlandske opgaver med til at gøre virksomhederne skarpe både på konkurrence- og idéplan når det kommer til løsning af opgaver i Danmark, siger Henrik Garver.

Artiklen er en del af temaet Branchetal.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109