23948sdkhjf

Sådan kommer Kronløbsøen til at se ud

Vinderprojekt i konkurrence om boliger på kunstig ø i København er fundet.
25.000 etagemeter nybyggeri med boliger og erhverv skal over de næste år opføres på en nyetableret kunstig ø i Indre Nordhavn oven på et parkeringshus med plads til cirka 1.000 biler under vand.

Et team bestående af Vilhelm Lauritzen Arkitekter, Cobe, Rambøll Danmark og Sted by og landskab er netop kåret som vinder af den arkitektkonkurrence, som blev udskrevet i juni måned. Det kommende byggeri skal skabe en sammenhæng mellem Århusgadekvarteret og Sundmolen i området ud til havnebassinet.

- Det er et dygtigt og originalt tilskud til byggeriet i Indre Nordhavn, som både rummer ejerboliger i høj kvalitet og et stort og effektivt parkeringsanlæg, siger adm. direktør Jens Kramer Mikkelsen fra By & Havn, der ejer halvdelen af det projektselskab – Kronløbsøen Projekt P/S – som står bag byggeriet.

De øvrige partnere er PensionDanmark og Nordkranen Ejendomsudviklingsselskab, der ejer henholdsvis 40 procent og 10 procent.

Foruden byggeriet på den kunstige ø skal projektselskabet stå for at opføre et byggeri med 7.900 etagemeter boliger beliggende på Fortkaj på den nordvendte kajstrækning i Århusgadekvarteret.

Vinderprojektet for Kronløbsøen består af seks bygningskroppe i en karréstruktur omkring et indre, ’grydeformet’ gårdrum. I dommerbetænkningen fremhæves det blandt andet, at dette arkitektoniske greb ”giver bebyggelsen en anden karakter end Århusgadekvarteret og Sundmolens mere vertikale byggerier”.

I den kommende periode skal projekterne viderebearbejdes i et samarbejde mellem vinderteamet og projektselskabet. Det samlede byggeri forventes at være opført primo 2020.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.188