23948sdkhjf

Dette job skal sikre byggebranchens fremtid

Samarbejdet mellem skoler, kommuner, regioner og den danske byggebranche skal øges, hvis ikke byggeriet om få år skal stå med en væksthæmmende mangel på faglært arbejdskraft. Sådan lyder ræsonnementet fra Dansk Byggeri, som mandag i denne uge slog en helt ny stilling som projektmedarbejder op på brancheorganisationens egen hjemmeside.

- Det er ikke så afgørende, hvilken uddannelse vedkommende har. Det afgørende er, at personen er samarbejdsorienteret og kan repræsentere os hos kommunerne, skoleforvaltningerne, i virksomhederne og så videre, så vi får skabt nogle samarbejder. Om vedkommende så er skolelærer, tømrer eller akademisk uddannet, betyder mindre, hvis bare personen er god til at samarbejde og kommunikere, siger underdirektør Louise Pihl, Dansk Byggeri, om profilen på den person, som kan forvente at blive ansat for en treårig periode.

Samarbejde er vigtigt
Det er et strategisk fokus på erhvervsuddannelserne inden for bygge og anlæg, der ligger til grund for oprettelsen af stillingen. En nøgleopgave vil blandt andet være at opbygge en database, så virksomheder lettere kan matches med folkeskoleklasser, ligesom de unge skal vejledes bedre i forhold til at vælge erhvervsuddannelserne til.

- Det målbare succeskriterie er, at vi får langt større aktivitet i samarbejdet mellem skoler og virksomheder samt at vi får skabt flere praktikpladser i bygge- og anlægsbranchen. Samlet set skal det gerne bidrage til, at flere unge og deres forældre synes, det er attraktivt at vælge en erhvervsuddannelse. Men det er et langt og sejt træk, som Dansk Byggeri ikke kan tage alene, og derfor har vi også fokus på samarbejdspartnere i projektet, siger Louise Pihl og nævner som eksempel en kampagne, der sætter fokus på erhvervsuddannelserne, som i nær fremtid lanceres sammen med landets regioner.

Mangler 14.000 i branchen
Godt humør, masser af energi og ansvarsfølelse er blandt de egenskaber, som Dansk Byggeri, følge jobopslaget, vægter højt. Arbejdets vigtighed understreges af de kolde fakta, som brancheorganisationen selv begrunder den opslåede stilling med.

- Vi har analyser, der viser, at vi kommer til at mangle 14.000 mennesker inden for bygge- og anlægsbranchen frem mod 2025. Vi kan også mærke, at der bliver et behov for flere faglærte i branchen, så vi vil gerne yde et bidrag til, at flere unge vælger en erhvervsuddannelse, pointerer Louise Pihl.

Hun har allerede modtaget adskillige henvendelser fra interesserede, som har spurgt ind til jobbet med vidt forskellige baggrunde. Seneste frist for at søge stillingen som projektleder er 16. september.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.226