23948sdkhjf

Team Effekt skal binde Roskilde sammen

Arkitektkonkurrencen om en helhedsplan for Roskildes Ny Østergade-areal har fundet sin vinder.
Et team med tegnestuen Effekt i spidsen står bag vinderforslaget, der binder Ny Østergade og Jernbanegade sammen af en lys tunnel.

Med på holdet er desuden Karres+Brands, WTM Engineers, Arup og Alectia.

Der bliver plads til 91.500 kvadratmeter bebyggelse på den 34.460 kvadratmeter store grund, der ligger som en kile langs jernbanen i Roskildes centrum og adskiller byen i to dele.

- Bebyggelsen af Ny Østergade-arealet er et historisk og visionært projekt, som igen vil binde Roskilde Syd og Nord sammen. Byen bliver forandret for altid, når vi gør op med fortidens synder og fjerner kilen igennem byen og dermed rækker ud mod fremtidens dynamiske bymidte med liv, lys og handel. Effekt har leveret et projekt med høj arkitektonisk kvalitet, som jeg glæder mig til at se blive til virkelighed, siger formand for dommerkomiteen, borgmester Joy Mogensen, i en pressemeddelelse.

Der er lagt op til, at halvdelen af grunden bebygges, mens resten bliver opholdsarealer. Planen omfatter 38.500 kvadratmeter til boliger, 17.600 kvadratmeter kontor. Herudover skal der opføres stormagasin, hotel, butikker, restauranter og caféer.

Investor Claus B. Hansen har option på at købe området og har siddet med i juryen. Han glæder sig over, at der nu er kåret et vinderprojekt:

- Jeg tror, vi kan skabe nogle meget attraktive boliger og byggeri til erhvervsformål på stedet. Allerede på nuværende tidspunkt mærker vi stor interesse for at blive en del af dette projekt, både fra private, der vil bo der, og fra erhvervslivet, der ønsker at etablere butikker eller kontorer, siger Claus B. Hansen.

Vinderprojektet sendes i næste måned i høring, og herefter skal byrådet tage stilling til, om projektet skal bearbejdes yderligere. Det sker sandsynligvis i starten af 2017, oplyser Roskilde Kommune.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14