23948sdkhjf

FM Mattsson vil starte en trend

Kampagne skal sætte vand på dagsordenen hos forbrugere, politikere – og hos VVS-branchen.
I Danmark ser vi os selv som en grøn nation, hvis indbyggere bruger elsparepærer, slukker lyset efter sig og cykler på arbejde.

Men de færreste er bevidste om, hvor meget vand de bruger. Dét vil den dansk-svenske vandhaneproducent FM Mattsson Mora Group nu ændre på.

Ønsker ikke at være hellige
Vandmedomtanke.dk hedder den nye digitale Thought Leadership-platform, som skal sætte vand på dagsordenen ved at oplyse, invitere til debat og sætte tankerne i gang hos læserne. Det er en blanding af videoer, skrevne indlæg og infografikker, som let kan deles på sociale medier.

Ole Sander, administrerende direktør i FM Mattsson Mora Group forklarer:

- Vi ønsker ikke at være hellige eller gå ud med en løftet pegefinger. Selvfølgelig skal der være plads til luksus med et langt, varmt bad eller at vande sin græsplæne i ny og næ. Men i hverdagen kan vi godt gøre det smartere. I de fleste tilfælde er det små justeringer i dagligdagen, som kan spare os og samfundet mange penge. Det handler både om teknik, men især om at ændre folks tankegang og vaner. Vi vil gerne være med til at starte en trend – ved at dele vores viden og give tips til at spare på vandet, vil vi gøre det trendy at spare på vandet.

Et af FM Mattssons gode råd er at bruge energibesparende vandhaner med indbygget koldstart. Det betyder, at man kun tænder for det kolde vand, når man vasker hænder – da det varme vand alligevel ikke når vandhanen, før man er færdig. Et andet råd er at vande planterne i haven med vandkande i stedet for haveslange, tage kortere bade eller installere en bruser med luft.

Milliarder at spare
Initiativet er taget på branchens vegne, og ud over at bloggen henvender sig til de danske forbrugere, ønsker FM Mattsson Mora Group også at starte en politisk debat om vores vandlovgivning. Der er milliarder at spare i statsbudgettet, hvis vand blev tænkt ind i Danmarks energiplaner.

FM Mattsson Mora Group opfordrer eksempelvis til at stille krav om vandsparende produkter i bygningsreglementet. Ligesom der pt. bliver stillet krav til eksempelvis vinduer, isolering og ventilation. Vandhaneproducenten mener også, at der ligger et samfundsansvar hos installatørerne til at træffe de smarte valg, når det kommer til hvilke installationer, de tilbyder deres kunder.

I det næste halve år skriver fire bloggere fra FM Mattsson Mora Group indlæg baseret på hver deres ekspertise:

• Claus Rantzau, udviklingsingeniør, blogger om industrielt design, trends og tekniske tanker bag vandbesparelser

• Claus Jønsson, energirådgiver, blogger om energibesparelser i det store og i det små, og hvorfor en vandhane ikke bare er en vandhane

• Liza Andersen, kommunikationschef skriver om vand i hverdagen, og hvordan vi kan blive bare lidt bedre til at bruge vand med omtanke

• Ole Sander, administrerende direktør, blogger om bæredygtighed og grøn energi

Følg med på www.vandmedomtanke.dk
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079