23948sdkhjf

Nu vokser Egedal med 58 nye boliger

Byggeriet af 60 nye boliger – Egevænge – over for Egedal Rådhus er kun lige knapt færdigt, før et nyt bæredygtigt boligbyggeri er på vej i Egedal By.

Egedal Byråd har netop sagt ja til et tilbud fra Egedal Boligselskab, der vil opføre 58 urbane lavenergi leje-lejligheder i op til fem etager.

Ifølge en pressemeddelelse fra Egedal Kommune bliver der tale om et byggeri på i alt 5.500 kvadratmeter, som opføres på hjørnet af Dam Holme og Amaliestien. Arkitekt på projektet er københavnske Jesper Martin Arkitekter.

Lejlighederne på 70-115 kvadratmeter bliver efter krav fra Egedal Kommune opført i overensstemmelse med kravene i BR 2020. Ejendommen får grønne tage, og der etableres LAR-løsning til opsamling af regnvand.

Desuden kobles boligerne til højteknologiske Smart City-løsninger, der skal hjælpe borgerne i hverdagen med eksempelvis intelligent belysning eller vejr-sensorer.

- Med dette nye bæredygtige boligbyggeri, sætter vi for alvor gang i udvidelsen af den stationsnære del af Egedal By, hvor vi lægger vægt på at skabe en tæt bydel med grønne byrum. Næste etape i Egedal By indeholder hele fem store byggegrunde, hvor en køber skal udvikle et væsentligt større bæredygtigt boligbyggeri i tæt sammenarbejde med os, fortæller formand for planudvalget Ib Sørensen.

Egedal Kommune forventer, at Egedal Boligselskab vil begynde byggeriet i begyndelsen af 2017, og går alt som forventet vil boligerne stå klar til indflytning i begyndelsen af 2018.

Kundechef hos KAB/Egedal Boligselskab, John Gilbert Nielsen, oplyser til Building Supply, at selve byggeriet vil blive udbudt i totalentreprise. Der gennemføres en prækvalifikation med start i november, og den 17. juni næste år kåres vinderen af udbuddet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095