23948sdkhjf

Ny bygade i Aarhus C

Omdannelse af gammelt æggepakkeri tegner de første linjer til en ny bygade i Jyllands største by.
Forslaget til omdannelsen af det gamle æggepakkeri ved Godsbanen i Aarhus ligger nu klar.

Ifølge Aarhus Kommune er forslaget tænkt som de næste store skridt i omdannelsen af de gamle Godsbanearealer. Samtidig er det begyndelsen på den helt nye bygade, som også bliver ført ud til det nye brokvarter ved Søren Frichs Vej.

- Området ved Godsbanen er allerede meget inspirerende, men nu tilfører vi endnu mere liv og kreativitet til området. Samtidig tager vi hul på den bygade, som skal være en livsnerve for hele området fra Carl Blochs Gade til det nye brokvarter ved Åby Skole, siger Kristian Würtz, rådmand for Teknik og Miljø, ifølge kommunens hjemmeside.

Området ved Godsbanen får nu cirka 200 nye boliger, der spænder fra delelejligheder over familieboliger til byhuse, mens stueetagerne bliver brugt til fællesfaciliteter for beboerne og til erhvervsmæssige formål som værksteder, restauranter, caféer og lignende.

En af de gamle bygninger, som står foran en omdannelse, er det såkaldte æggepakkeri. En bevaringsværdig gul murstensbygning, der nu kommer til at blive et bærende element i projektet og vil komme til at huse mindre virksomheder, kontorfællesskaber og iværksættere.

Magistraten behandlede forslaget på dens møde mandag og sendte det videre med en anbefaling om, at byrådet godkender forslaget.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094