23948sdkhjf

Her skal der bygges 700 nye boliger

Første etape af bydelen Arnbjerg er igangsat i Viborg.
Viborg Kommune er netop gået i gang med byggemodningen af første etape af Arnbjerg, der skal være Viborgs nye, bæredygtige bydel.

Kommunen har valgt at investere 21,8 mio. kr. i en ny, stor vej ind i området fra Gl. Århusvej samt en ny rundkørsel og forsyning til området.

Anlægsarbejdet er netop gået i gang, og de første grunde kommer til salg i november 2016. Samlet set bliver der plads til omkring 700 boliger.

- Jeg er glad for, at vi nu sætter skovlen i jorden, så vi har 39 grunde klar til salg fra november 2016. Vi ved, at mange har set frem til realiseringen af Arnbjerg, og vi tror på, at der bliver rift om grundene. Området ligger naturskønt og tæt ved vejen til Århus, siger borgmester Torsten Nielsen.

Flere grunde på vej
Den nye vej ind til området åbner mulighed for, at både Viborg Kommune og flere private aktører kan gå i gang med deletaper herefter.

Der bliver både tale om små og store grunde samt projektgrunde til eksempelvis bofællesskaber. Ifølge borgmesteren har lokale boligselskaber planer om at opføre boliger i første etape i Arnbjerg.

Planlægningen for de næste etaper i Arnbjerg for områder mod Søndersøvej og mod sydøst går i gang i efteråret 2016, så der her forventes byggegrunde klar i 2018.

Moderne byggemodning
Byggemodningen begynder med, at der skal flyttes en højspændingsledning i området, hvor vejen skal føres ind. Sammen med vejen skal der desuden etableres ny forsyning med kloak, vand, varme og åbne regnvandskanaler.

De åbne regnvandskanaler er en ny måde at håndtere regnvand på til gavn for miljøet, som kan give gode erfaringer til byggemodning af andre områder.

- Der er afholdt licitation, og maskinerne er netop begyndt at grave ud til regnvandsbassiner og ny vej. Vi ser frem til et godt samarbejde med entreprenør, forsyningsselskaber og lodsejere i området, siger Kaj Jensen, anlægsingeniør i Viborg Kommune.

Til sidst i byggemodningen bliver der etableret en ny rundkørsel på Gl. Århusvej i maj 2017. Herfra bliver der direkte adgang til et nyt butiksområde i Arnbjerg, hvor Rema 1000 har planer om at opføre en dagligvarebutik og tankstation.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078