23948sdkhjf

Metrofirma snød ansatte – 10 mio. kr. endte i 3F’s kasse

10 mio. kr. er endt i fagforeningen 3F’s egen kasse efter en historisk sag om underbetaling på det københavnske metrobyggeri. Det skriver Finans.dk.

For halvandet år siden fik fagforeningen tilkendt 22 mio. kr. i danmarkshistoriens største sag om social dumping. Pengene skulle sendes videre til de metromedarbejdere, der var blevet snydt for løn af en af metrobyggeriets underleverandører, det italienske firma Cipa.

Men kun 12 mio. kr. er sendt videre til de 300 polske, italienske og rumænske byggearbejdere, der ifølge dommen blev snydt for løn igennem to år. Resten – altså 10 mio. kr. – er blevet i 3F’s egen kasse.

- Der har været et åbent tilbud for alle om at melde sig, så man kunne få sin del af pengene, men i denne sag er det ikke lykkedes at udbetale mere end 12 mio. kr., siger 3F’s forhandlingssekretær Palle Bisgaard til Finans.dk.

Det er ikke ulovligt, når millionerne ender i fagforeningens egen kasse. 3F har bl.a. forsøgt at finde medarbejderne med penge til gode via bl.a. opslag på metroarbejdspladserne og opfordret alle berørte til at sprede den gode nyhed. Selvom 3F længe har haft kassen åben, er spørgsmålet, om indsatsen har været stor nok, påpeger Henning Jørgensen, arbejdsmarkedsforsker ved Aalborg Universitet.

- Metrobyggeriet er en myretue af ansatte, der hele tiden udskiftes. Det er ret mange penge, og man kan derfor diskutere, om det er nok at sætte opslag op og bruge mund til mund-metoden i netværk, siger han.

I Dansk Byggeri kalder adm. direktør Lars Storr-Hansen det "utroligt ærgerligt", at efterbetalingen ikke når dens retmæssige ejere.

- Jeg håber, de har gjort alt, hvad de overhovedet kunne for at finde dem. Ellers er det moralsk betænkeligt, siger Lars Storr-Hansen til Finans.dk.

Copenhagen Metro Team, CMT, er hovedentreprenør på metrobyggeriet og har Cipa som underleverandør. Chief Operating Officer, Sigurd Nissen-Petersen undrer sig over den lave udbetaling:

- Jeg undrer mig lidt over, at der ikke er blevet udbetalt mere, men det er BJMF’s (lokalafdeling under 3F, red.) egen sag, hvordan pengene skal udbetales. Set i lyset af det gennemarbejdede materiale, der blev lagt frem for opmanden, er 12 mio. kr. ikke meget.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172