23948sdkhjf

Siemens energirenoverer Frederiksberg Centret

Frederiksberg Centret og dets ejer Danica Ejendomme går nu forrest blandt danske indkøbscentre med en aftale med Siemens om at energirenovere ventilationsanlæg, CTS, pumper og rulletrapper.

Centret, der ligger på det centrale Frederiksberg i København, har cirka 90 butikker fordelt på 65.500 kvadratmeter.

Samlet set vil renoveringen medføre en besparelse på 1,2 millioner kroner årligt i de løbende udgifter til energi. Samtidig kan centret se frem til en reduktion i CO2-udledningen på 200 tons om året.

Energirenovering foregår efter ESCO-modellen, hvor Siemens garanterer besparelserne. Selve renoveringen bliver finansieret af de årlige besparelse, så projektet er udgiftsneutralt for centret.

- Jeg kan faktisk ikke se en eneste god grund til, at man ikke skulle energirenovere sine bygninger og vi vil nu se på mulighederne i vores andre 15 danske storcentre, siger Árni Laksáfoss, der er teknisk chef hos Danica Ejendomme.

Siemens har i Danmark gennemført 16 store ESCO-projekter. Det største projekt, som i øvrigt også er Europas største, er gennemført på Hvidovre Hospital, hvor det er lykkedes at reducere de årlige driftsomkostninger med 16 millioner kroner.

- Hvis vi skal træde den grønne omstilling helt igennem, er det nødvendigt, at vi får gennemgået bygningsmassen – også den private – så den ikke bruger unødvendig energi. For det er i alles interesse: Der spares penge på driften, bygningerne bliver bedre, renoveringen er udgiftsneutral med ESCO konceptet, og klimaet forbedres. Jeg vil gerne kvittere for, at Danica Pension nu går forrest og viser vejen for den private sektor. Det er den vej, vi skal gå, siger Lars Nielsen, der er ESCO-direktør i Siemens.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.1