23948sdkhjf

Ambitiøs entreprenør øger overskud med 50 procent

TL Byg øgede omsætningen med næsten 50 procent i regnskabsåret 2015/16, som blev afsluttet med udgangen af juni i år.

Det viser nye regnskabstal fra den nordjyske entreprenørvirksomhed, som tidligere i denne uge luftede ambitioner om at fordoble omsætningen samt øge antallet af ansatte med op mod 25 procent i løbet af de næste tre år.

Læs også: Nordjysk entreprenør vil være dobbelt så stor

Væksten skal især trækkes af det, TL Byg betegner som ”ekstraordinære byggerier”. Det kan være koncertsale, biografer eller bygninger med en helt særlig arkitektonisk udformning.

- Om det er arkitekturen, akustikken eller noget tredje, der er udfordrende, betyder ikke det store, siger direktør Jens Nielsen.

Totalentrepriser udgør halvdelen
Han fokuserer i stedet på, om TL Byg har de rette ressourcer til at tage en entreprise ind.

- Når vi byder på en opgave i dag, er det strategisk. Det vil sige, at vi har vurderet, om vi har den rigtige bemanding til opgaven og om den lever op til de parametre, vi ellers måler den på. Til sidst vil opgaven så bone ud med enten en rød eller en grøn farve, hvor byggesummen også er en del af det.

TL Byg oplyser ikke omsætningstal, og Jens Nielsen ønsker ikke at komme tallet nærmere, end at det er ”et trecifret millionbeløb”. Til gengæld vil han gerne løfte sløret for, hvordan omsætningen i virksomheden nu fordeler sig.

- 50 procent af omsætningen stammer i øjeblikket fra totalentrepriser, 25 procent kommer fra hoved- og storentrepriser og så kommer de sidste 25 procent fra de små udbud samt Hr. og Fru Jensen, siger Jens Nielsen.

Gylden niche opstod ved et tilfælde

- Helt ærligt var det lidt af en tilfældighed, for da vi først vandt Musikkens Hus (i Aalborg, red.), gik vi ind til opgaven med en vis portion ærefrygt. Men jo mere tid og energi, vi investerede, desto mere blev området afmystificeret.

Sådan siger Jens Nielsen, direktør i TL Byg, i dag om det, der er blevet entreprenørvirksomhedens største satsningsområde i form af ekstraordinære byggerier.

Læs hele interviewet med TL Byg-direktøren her.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11