23948sdkhjf

Nyt OUH skal finde 425 millioner

Tilbage i juni, da det endelige projektforslag til Nyt OUH, stod sygehuset til at blive 1,3 milliarder kroner dyrere end de 6,3 milliarder kroner, der er afsat i budgettet.

Nye beregninger fra totalrådgiveren Medic OUH, Region Syddanmark og bygherrerådgiveren viser, at projektforslaget til Nyt OUH nu ligger 425 millioner kroner over det budgetterede.

Region Syddanmark har tidligere fastslået, at budgettet er fast, og det står derfor klart, at de 425 millioner kroner skal findes gennem besparelser.

- Det er Region Syddanmarks byggekyndiges vurdering, at vi kan finde pengene. Vi kan lave mindre tilpasninger af byggeprojektet, der ikke får betydning for patienterne. Vi har også muligheden for at lade regionen finansiere dele af projektet, eller vi kan vælge at driftsfinansiere tilslutningsafgifter. Endelig arbejder vi jo hele tiden med at effektivisere og energioptimere for at frigøre kapital, siger Karsten Uno Petersen (S), der er formand for Innovationsudvalget.

To veje at gå
Karsten Uno Petersen mener, at der er to veje at gå i forhold til at få projektet til at lykkes:

- Enten kan vi beskære byggeriet, eller også kan vi få enderne til at nå sammen på andre måder. Vi har valgt det sidste, så vi får det sygehus, som vi har haft i tankerne fra starten, og så holder vi fast i visionen for sygehuset, siger udvalgsformanden.

Han peger på, at for eksempel byggemodning og etablering af et besøgscenter vil være oplagte steder at se på som regionalt finansierede. Byggemodningen alene ville kunne lette budgettet for cirka 114 millioner kroner.

Da Nyt OUH først skal stå færdigt i 2022, vil det ikke være nødvendigt at gennemføre tilpasninger for samtlige 425 millioner kroner nu. Tilpasningerne vil derfor løbende blive indfaset i løbet af byggeperioden frem mod 2022. Der arbejdes nu videre på at forelægge et katalog over konkrete forslag til tilpasninger, som første gang vil blive forelagt Innovationsudvalget i oktober.

Medic OUH består af KHR Arkitekter A/S, White Arkitekter A/S, White Arkitekter AB, Dall & Lindhardtsen A/S, WSP Sverige AB, EKJ Rådgivende Ingeniører A/S og Oluf Jørgensen Rådgivende Ingeniører A/S.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125