23948sdkhjf

Svævende villa er årets mest innovative hus

Nørkær + Poulsen står bag årets vinder af IdéPrisen. Se billederne her.
- Ved et typehus tilpasser du dig huset. Det her hus er derimod lavet lige præcis til os. Det føles helt specielt at bo i et hus, som ingen andre i hele verden har. Vi ville gerne have store åbne rum og højt til loftet, og det får du altså ikke i et typehus, hvor konstruktionen er forudbestemt. For eksempel er der otte meter til loftet og kig til himlen fra vores køkken.

Det fortæller Usman Syed, der sammen med hustruen Isma ejer det hus i Hvissinge Skov ved Glostrup, som torsdag blev kåret som vinder af arkitekturprisen IdéPrisen 2016 for årets mest vellykkede, private nybyggeri.

Parret havde nogle helt særlige ønsker til deres kommende hus og kiggede i flere år på færdigbyggede huse. Til sidst måtte de erkende, at deres meget personlige ønsker kun kunne blive indfriet ved hjælp fra en arkitekt. Og de var noget overraskede, da parret fandt ud af, at de kunne få deres unikke drømmehus, tegnet specielt til denne grund, for cirka samme pris som et typehus.

- Familien har fået meget arkitektur for pengene, og det er ikke kun arkitektens fortjeneste. De har fra første skitse engageret sig med stor entusiasme i processen og været kompromisløse i deres ønsker til husets form og arkitektoniske udtryk – for eksempel det svævende hjørne, der er lavet uden støttesøjle, siger jurymedlem Pernille Hjorth, der er arkitekt og sekretariatsleder hos Danske BoligArkitekter.

IdéPrisen er boligejernes egen arkitekturpris og uddeles af Danske BoligArkitekter, der er et samarbejde mellem Bolius, Boligejernes Videncenter A/S, og Danske Arkitektvirksomheder.

Fakta om huset

Arkitekt: Lars Bo Poulsen, Nørkær + Poulsen Arkitekter

Byggepris: 3,75 mio. kr., heraf arkitekthonorar på 170.000 kr., der dækkede skitseforslag, myndighedsgodkendelse og projektering.

Areal: 270 kvadratmeter. Grunden er på 300 kvadratmeter.

Byggeår: 2015

Hvor: Hvissinge Skov ved Glostrup.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11