23948sdkhjf

Henning Larsen vinder 25.000 m² rådhus

Vinderprojekt fuldender byggeri fra 1957.
Henning Larsen Architects har i samarbejde med SLA og Tyréns vundet konkurrencen om et nyt rådhus i Uppsala, Sverige.

Projektet er en om- og tilbygning af det eksisterende rådhus, der kun blev delvist opført efter de oprindelige tegninger. Henning Larsens forslag bygger videre på konkurrenceforslaget fra 1957 og fuldender, med en L-formet tilbygning, den oprindelige intention om en lukket karréstruktur.

Ifølge juryen leverede Henning Larsen Architects det forslag, der mest overbevisende forener funktionelle krav og arkitektonisk kvalitet:

- Vores vision er et indbydende, moderne rådhus, som fremmer dialogen med borgerne, og som er en funktionel arbejdsplads og et mødested for beboere, embedsmænd og politikere. Samtidig vil vi bevare rådhusets oprindelige arkitektoniske værdi. Jeg synes, at vinderforslaget er lykkes med at løse denne svære ligning på en meget elegant måde, siger borgmester og juryformand Marlene Burwick.

Foruden 1.500 arbejdspladser vil det nye rådhus rumme café med udeservering, restaurant, butikker, konferencefaciliteter samt en plads til offentlige og private udstillinger og arrangementer.

Vinderforslaget danner grund for det fortsatte arbejde med udvikling og tilpasning af det nye rådhus, som kommer til at foregå i dialog mellem rådgiverteamet og bygherre. Ombygningen af rådhuset indledes i 2017 og bygningen forventes klar til indflytning i 2020.

Fakta om projektet

Areal: 25.000 m² (13.500 m² tilbygning
Bygherre: Uppsala Kommune
Certificering: BREEAM-SE Excellence
Arkitekt: Henning Larsen Architects
Ingeniør: Tyréns
Landskab: SLA
Byggeperiode: 2017-2020
Beliggenhed: Uppsala, Sverige
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094