23948sdkhjf

Minister hylder dansk bygge-app efter bragende succes i udlandet

Dalux står bag den mest downloadede bygge-app i Norden.
Dalux blev hyldet af Udenrigsminister Kristian Jensen (V), da han tirsdag overrakte Vitus-prisen til den københavnske iværksættervirksomhed. Det skete i forbindelse med Dansk Eksportdag 2016.

- Alt for få af de små- og mellemstore danske virksomheder eksporterer, og netop derfor skal vi arbejde målrettet på at hjælpe SMV’erne ud på eksportmarkedet, sagde ministeren.

- Eksporten gavner ikke bare de enkelte Vitus-virksomheder - det bidrager til vækst, jobs og velstand i hele Danmark, udtaler Udenrigsminister Kristian Jensen (V).

Som deltager i Eksportrådets eliteprogram Vitus har Dalux på under et år fået bragende succes med sin it-platform, der viser byggeprojekter i 3D. Virksomheden bygge-app er den mest downloadede i de nordiske lande, og særligt i Norge har Dalux fået godt fat i markedet.

Her er der indgået kontrakter med fem af de ti største aktører på markedet, hvilket har medført, at Dalux nu har åbnet et salgskontor i landet. I dag har Dalux kunder i ti lande og sigter efter at være et globalt firma inden for tre år.

- Norge har været en bragende succes. Byggebranchen er kendt for at være meget lidt digitaliseret, og når firmaer sparer 30 procent af tiden brugt på kontrol ved at bruge vores 3D-software, så giver det opmærksomhed, siger CEO og stifter af Dalux, Torben Dalgaard.

I Danmark og Norge er 3D-tegninger et krav for større byggerier, hvilket ifølge Torben Dalgaard har været et godt afsæt – sammenholdt med at der kun findes en enkelt eller to tilsvarende løsninger på markedet.

- Vores kerneteknologi har patent pending status i Europa og USA, hvilket er nødvendigt, da vi på sigt skal operere på det amerikanske marked. Vi har en helt unik viden, som bare ikke findes så mange steder i verden. Det er hård grundforskning, som danner kimen til vores succes, siger Torben Dalgaard.

Vitus-prisen uddeles af Udenrigsministeriet til de virksomheder, der bedst har formået at ekspandere globalt over de 12 måneder, som eliteprogrammet varer.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093