23948sdkhjf

Det går stille og roligt bedre i byggeriet

Danmarks Statistik har netop offentliggjort nye konjunkturbarometertal, og for bygge- og anlægsbranchen lander september måned på -7.

Det er en marginal forbedring i forhold til sidste måned, og ifølge analysechef Andreas Fernstrøm fra Dansk Byggeri viser tallene den forventede udvikling; nemlig at det stille og roligt går bedre i branchen.

- Der er en svag fremgang i det sammensatte konjunkturbarometer i den seneste måned, men en klar fremgang i forhold til sidste år, siger Andreas Fernstrøm i en kommentar.

Samtidig viser tallene for produktionsbegrænsninger, at virksomheder med 24 procent af beskæftigelsen mangler arbejdskraft, mens virksomheder med 19 procent af beskæftigelsen mangler ordrer.

- Det er naturligvis også en udfordring at mangle arbejdskraft, men det er en mere positiv problemstilling end slet ikke at have nogen opgaver. Det stiller dog krav til branchen om, at vi skal være gode til at uddanne fremtidens arbejdskraft, da vi forventer, at den positive udvikling i bygge- og anlægsbranchen fortsætter de kommende år, udtaler Andreas Fernstrøm.

Artiklen er en del af temaet Branchetal.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109