23948sdkhjf

500 meter ny kaj på vej

Kalundborg Havn foran kæmpe udvidelse.
Kalundborg Havn tager nu et afgørende skridt mod realiseringen af sin vækstplan.

Med en lånegaranti fra kommunalbestyrelsen i Kalundborg Kommune kan opførelsen af et stort, nyt havneområde, Ny Vesthavn, snart gå i gang.

Planerne for havnen omfatter 330.000 nye kvadratmeter med 500 meter kaj og 15 meter vanddybde til udvikling af erhverv og nye arbejdspladser.

- Vi ønsker at investere i fremtiden, men er løbet tør for plads til, at nye havnebrugende virksomheder kan etablere sig. For at indfri havnens udviklings- og vækstpotentiale opruster vi nu med nogle flere kvadratmeter, så havnen og den omkringliggende erhvervsklynge kan fortsætte med at bidrage aktivt til erhvervs- og beskæftigelsesudviklingen, siger direktør i Kalundborg Havn, Bent Rasmussen.

Ny Vesthavn kommer til at ligge på den sydlige side af Kalundborg Fjord og skal tjene som en styrkelse af hele erhvervsklyngen i Kalundborg. Kalundborg Havn tager første spadestik i sommeren 2017, og forventer at det nye havneområde er klar til drift fra efteråret 2018.

FAKTA: Ny Vesthavn

• Ny Vesthavn kommer i første omgang til at brede sig over 330.000 kvadratmeter på sydsiden af Kalundborg Havn vest for Asnæsværket.

• 60.000 kvadratmeter til kajer, vej, parkering mv., og de resterende cirka 270.000 kvadratmeter benyttes til alle former for udlejning til havnebrugende industri.

• En del af planen er at flytte containerterminalen fra det nuværende havneområde til Ny Vesthavn.

• Projekt Ny Vesthavn er godkendt af diverse myndigheder og miljøinstanser.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109