23948sdkhjf

73 dansktegnede luksusboliger bygges i Wien

I denne måned tages første spadestik til 73 nye luksusboliger, tegnet af danske 3XN, i den ældste del af Wien.

Den syv etager høje og 16.000 kvadratmeter store bygning bliver et modpunkt til de klassiske, historiske bygninger i Wiens bybillede.

Projektet er udviklet af JP Immobilien i samarbejde med Malek Herbst Architekten og vil stå færdigt i september 2018.

- Wiens arkitektur fremkalder en særlig stemning – overdådig med sin egen raffinerede charme. Vi har designet en ny bygning med detaljer og materialer, som vi tror, vil bidrage til den særlige atmosfære i Wien, siger Jan Ammundsen, der er senior partner hos 3XN.

Et moderne liv i historiske Wien
Den nye bygning på Renngasse 10 kommer til at bestå af 73 boliger fra 50 m2 til 240 kvadratmeter, herunder fire penthouselejligheder og flere toetagers-lejligheder. Hertil kommer galleri, detailhandel og reception i stueetagen.

Med concierge-service og portier får det nye byggeri desuden tilsat lidt ’New York’-stemning. Ekstra faciliteter inkluderer et bibliotek med tekøkken, fitnesscenter, legerum og fire etager underjordisk parkering. Beboere og gæster kan slappe af i gårdhaven, hvor der findes et mindre springvand og en ’levende’ grøn væg.

Alle lejligheder har enten balkon eller loggia, og de øverste lejligheder har privat tagterrasse. Bygningens karakteristiske form giver tre fjerdedele af lejlighederne udsigt til to sider.

3XN genbruger facadens farvepalet og grundidé i bygningens indvendige indretning. Metal, træ og sort finish pryder således receptionen og den åbne trappe, og i alle offentlige rum er gulve i natursten og paneler i egetræ.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094