23948sdkhjf

MT Højgaard er tæt på kæmpekontrakt

Ny S-togsstation, landskabsbro og 85.000 kvadratmeter med boliger, institutioner og erhverv skal opføres i den nye by Vinge ved Frederikssund.
AP Ejendomme er i samarbejde med MT Højgaard blevet prækvalificeret i et stort udbud om at opføre af den centrale del af Vinge, som i de kommende år vil skyde op lidt uden for Frederikssund.

Projektet er tegnet af Henning Larsen Architects og Tredje Natur i samarbejde med Moe og Railway Procurement Agency. Projektet omfatter i første fase etablering af en ny S-togsstation, en landskabsbro samt 85.000 kvadratmeter nybyggeri med boliger, institutioner og erhvervsbyggeri.

- Vi er rigtig godt tilfredse med, at de prækvalificerede er meget erfarne og solide aktører, som har musklerne til at kunne løfte denne kæmpe opgave. Vinge Centrum bliver en dynamo for den øvrige udvikling i Vinge, siger borgmester i Frederikssund Kommune, John Schmidt Andersen.

Bag udbuddet står fire ordregivere: Frederikssund Kommune, Frederikssund Forsyning, Domea på vegne af boligselskabet Rosenvænget og endelig Banedanmark på vegne af Transport- og Bygningsministeriet. Det er tidligere meldt ud, at udbuddet har en anslået samlet værdi på 650 mio. kr.

Frederikssund Kommune gennemfører udbuddet på vegne af alle fire ordregivere, og prækvalifikationen markerer begyndelsen til udviklingen af et nyt bysamfund, som over tid vil rumme 20.000 indbyggere og 4-5.000 arbejdspladser.

AP Ejendomme og MT Højgaard har nu sammen med ordregiverne en periode til afklaring, inden buddet skal afgives. Målsætningen er, at der kan indgås en aftale inden årets udgang.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14