23948sdkhjf

Schmidt Hammer Lassen fuldender kongens vision

Nye tegninger færdiggør det arbejde, som Frederik d. 3. begyndte i Fredericia for flere hundrede år siden.
En cirkel sluttes med netop offentliggjorte tegninger, der udmønter masterplanen for Fredericias ny bydel, Kanalbyen.

Det var nemlig Fredericias grundlægger, Kong Frederik d. 3., der var først med visionen om at udgrave kanaler i byen for mere end 350 år siden.

Desværre var datidens Danmark fattigt efter mange års opslidende krige, og derfor blev kongens vision for Fredericia aldrig realiseret. Indtil nu.

I disse år er en helt ny bydel nemlig ved at tage form på det gamle havneområde i Fredericia. Bydelen på over 20 hektar med udsigt til Lillebælt har passende nok fået navnet Kanalbyen, og over de næste år skal der her opføres en blanding af boliger, erhverv og kultur- og offentlige tilbud.

Fra gammel havn til moderne bydel
Schmidt Hammer Lassen Architects har udformet masterplanen for A. Enggaard, der er bygherre og totalentreprenør i Kanalbyen.

De nye tegninger viser, hvordan Sønder Voldgade-kvarteret, der ligger i den vestlige ende af Kanalbyen, kommer til at se ud, når området er færdigt. Der skal bygges lejligheder, by- og rækkehuse, penthouselejligheder samt café, restaurant og kontorer i området over de kommende år.

Tegningerne udmønter den samlede masterplan for omdannelsen af det gamle havneområde til en moderne, levende bydel. En bydel, som skal være med til at tiltrække nye beboere til området og skabe vækst uden at glemme respekten for Kong Frederik d. 3’s egen fæstningsby.

- Det er virkelig et stærkt og gennemtænkt projekt, som vi er stolte af at kunne lægge frem nu, og som vi glæder os til at se realiseret, siger Tim Andersen, projektdirektør i Fredericia C, ifølge en pressemeddelelse.

Byggeriet i Sønder Voldgade kvarteret ventes påbegyndt i foråret 2017, når lokalplanen for området er vedtaget, og det kommende salg varetages af Danbolig.

Som nogle af de mest markante byggerier nævner han projektet ”Langebro”, der består af 12 punkthuse i varierende højde, samt ”Bådehusene”, som udgøres af fem rækker af rækkehuse i tre etager.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.143