23948sdkhjf

Bjarke Ingels kan blive Årets Leder

Interesseorganisationen Lederne har løftet sløret for kandidaterne til Årets Leder, som i år skal findes for 15. gang.

Med i feltet er arkitekten Bjarke Ingels, som dermed har chancen for at træde ind i et ærefuldt selskab af prismodtagere, som blandt andre tæller Lego-direktør Jørgen Vig Knudstorp, lakridskongen Johan Bülow og oberst Kim Kristensen.

Bjarke Ingels skal op imod direktør Marianne Benzon Nielsen fra Børnecancerfonden, CEO Henrik Brandt fra Royal Unibrew, direktør Stine Johansen fra Helsingør Kommune og CEO Anders Runevad fra Vestas.

Formanden for Lederne Svend Askær mener, at der er tale om det måske stærkeste og mest alsidige felt af kandidater i kåringens 15-årige historie:

- Igen i år har vi set rigtig mange bemærkelsesværdige eksempler på ledere, som gør en forskel både for deres virksomhed og medarbejdere. Det har derfor været svært at udvælge kandidaterne til ledelsesprisen mellem alle disse exceptionelt dygtige ledere, og jeg er meget spændt på, hvem af de fem nominerede prisen går til, siger Svend Askær i en pressemeddelelse.

Prisen overrækkes torsdag den 24. november på konferencen Ledelsens Dag i København. Vinderen findes gennem en afstemning blandt danske ledere på Ledernes hjemmeside, www.lederne.dk . Afstemningen er allerede i fuld gang.

Komiteen, der har fundet frem til årets fem kandidater, består af finansminister Claus Hjort Frederiksen, headhunter og stifter af The Personal Business Plan Stephen Bruyant-Langer, professor på CBS Henrik Holt Larsen, koncerndirektør for ATP´s administrationsforretning Lilian Mogensen, direktør i Copydan BilledKunst Torben Gammelgaard, Ledernes formand Svend Askær og salg- og marketingchef hos Lederne Uffe Daub.

TIDLIGERE VINDERE AF ÅRETS LEDER
2015: Administrerende direktør Dorthe Crüger, Sygehus Lillebælt
2014: Lakridsinnovatør Johan Bülow, Lakrids by Johan Bülow
2013: Administrerende direktør Niels Duedahl, energi- og teleskabet SE
2012: Koncernchef Carsten Bjerg, Grundfos
2011: Skoleleder Lise Egholm, Rådmandsgades Skole
2010: CEO Christian Clausen, Nordea
2009: Oberst Kim Kristensen, Forsvaret
2008: Koncernchef Ditlev Engel, Vestas Wind Systems
2007: Koncernchef Nils Smedegaard Andersen, A.P. Møller-Mærsk
2006: Administrerende direktør Jørgen Vig Knudstorp, Lego
2005: Koncernchef Henning Dyremose, TDC
2004: Direktør Jørgen Mads Clausen, Danfoss
2003: Direktør Alfred Josefsen, Irma
2002: Nationalbankdirektør, Bodil Nybroe Andersen
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078